IMG_6359

Оспорвана битка на импровизиран полигон за майсторско кормуване зад Военния клуб във В. Търново си спретнаха седем дами в рали, посветено на Международния ден на жените 8 март. То бе организирано от Общината и клуба по автомобилизъм „Етър Рейсинг Тим”. Президентът му Димитър Стефанов водеше надпреварата, а дългогодишният навигатор Вальо Бонев и пилотът Петко Петков съдийстваха.

Дамите трябваше да преминат няколко препятствия – змейка, осмици, паркиране преден и заден гараж и финиш „на кантар” (между предната и задната ос) в два манша, като се правеше сборно време за крайното подреждане.

Призьорките получиха купи, талони за безплатна смяна на маслата на автомобилите, ваучери за безплатни разкрасяващи процедури и други предменти награди. Първа в клас до 1 600 кубически сантиметра стана Мария Русева, която здраво въртя гумите на своя „Форд Фокус”. Победителката призна, че обича да кара бързо и не приема пренебрежителното отношение на повечето мъже към жените зад волана.

Второто място си поделиха треньорката по спортна стрелба Йорданка Среброва и Десислава Димитрова, дали еднакво сборно време. Невена Стателова е трета.

При автомобилите над 1 600 кубически сантиметра победи Галимира Дренска, която с учебна кола – „Сеат Леон”, даде най- добро време по трасето. Второ и трето завоюваха Нивелина Иванова и Румяна Минкова.

Дамско рали в чест на 8 март ще се състои в събота и в Горна Оряховица. Състезанието ще се проведе изцяло върху асфалтова настилка в централната градска част. Стартът ще бъде даден на 8 март в 11.00 ч. Състезателките ще мерят сили в майсторско управление. Във всеки клас ще бъдат излъчени победители на първо, второ и трето място, които ще получат купа и парична награда. Купата на кмета на Община Горна Оряховица ще бъде връчена от инж. Добромир Добрев за атрактивно представяне, което включва облекло, визия на лекия автомобил и шофиране.

Във връзка с ралито от 09.30 часа на 8 март (събота) в Г. Оряховица ще бъдат затворени за движение на автомобили ул. “Цар Освободител”, от кръстовището с ул. “Георги Измирлиев” до кръстовището срещу пазара, и ул. “Св. Княз Борис I”, от кръстовището с ул. “Елена Грънчарова” до пл. “Георги Измирлиев”. Автобусите от градския транспорт ще се движат по улиците “19-и февруари”, “Св. Княз Борис I”, “Родопи” и “Отец Паисий” до автогарата. Това е обходен маршрут и за автомобилите. Другият обходен маршрут е по улиците “Янко Боянов” и “Патриарх Евтимий”.

Тагове:

КОМЕНТАРИ