Днес е 23 май 2012 г. В навечерието сме на светлия празник на светите братя Кирил и Методий . Ще бъдат ли тези предпразнични часове началото на един нов празник  – на великотърновския футбол?

Безапелационният лидер във втория ешелон „Етър”, най-силният отбор в Източната „Б” група, излиза срещу „Несебър” в последната си битка за сезона, очаквана с огромен интерес и с толкова надежди от хиляди фенове.

Цанко Цветанов и момчетата му продължиха победоносния ход от есента и нещо повече – затвърдиха тима на първото място в класирането. Остана последната крачка – днес „виолетовите” просто са длъжни да я направят. В името на онези 14 години скитане по селските игрища в Драганица, Микрево и Селановци. В името на хората, преглътнали немалко разочарования и повярвали отново. В името на онези 13-14 годишни момчета, които още не знаят какво е любимият ти отбор да играе в елита.

Този град има традиции, този град имаше шампион на България, този град има нов отбор, надяваме се – достоен да играе в елитната „А“ група.

Последната стъпка трябва да я направим всички заедно – играчи, треньори, ръководство, фенове… Звучи клиширано, но точно „съединението прави силата”. Така, както всички бяха в едно през златната 1991 година, изкачила „Етър” на най-големия връх.

Уважаеми великотърновци, не оставайте днес по домовете си, а елате да напълним стадион „Ивайло” и заедно да почувстваме и изживеем онзи магия, онзи велик миг, в който обагрените във виолетово трибуни ще избухнат с възгласа „Етър!”, „Етър!”…

Тагове:

КОМЕНТАРИ