156257464033238-8a3cda5abf661ca5c15e92fdb49ca044
Министър-председателят Бойко Борисов спешно реагира за заформящия се скандал в българския футбол, свързан най-вече с позицията на ЦСКА относно Домусчиев и наложеното ембарго на няколко медии, включително и телевизиите, държащи тв правата.

Премиерът извика в Министерския съвет на спешна среща босовете на трите гранда. На нея присъстват собствениците на „Лудогорец“, „Левски“ Георги Домусчиев, Гриша Ганчев и Васил Божков.

На срещата присъстваха и шефът на БФС Борислав Михайлов, както и главният прокурор Сотир Цацаров, заместникът му Иван Гешев и вътрешният министър Младен Маринов.

„Големите клубове си стиснаха ръцете. Това е много рядко, за последно беше през 2003/2004 година. Това е много важно за спокойствието във футболната общественост. Комисията за защита на конкуренцията е проучила въпроса с ТВ правата и не намира конфликт на интереси. Процедурата е спазена и не е направена забележка“, коментира след срещата Борислав Михайлов.

„Основното е феърплеят между големите клубове, а и не само. Всички имат вече хубави стадиони и всички зрители да могат да се насладят на хубави мачове. Всички си обещаха, ако има такъв натиск върху съдиите, да вземат мерки, но досега няма доказан такъв“, добави Михайлов.

КОМЕНТАРИ