boncho5

Половинвековен юбилей отбеляза бронзовият медалист от САЩ-94 Бончо Генчев с парти в спортен комплекс „Прити”. Той отпразнува 50-ия си рожден ден снощи заедно със семейството си, бивши играчи, деятели и фенове. Сред гостите личаха Трифон Иванов, Сашо Ангелов, кметът на Г. Оряховица инж. Добромир Добрев, домакинът Евгени Иванов.

Вдигайки наздравица с гостите, Бончо Генчев не пропусна да благодари на всички футболни хора от Г. Оряховица, най-вече на своите синове Любо и Явор, както и на половинката си Моника. На въпроса как се чувства на 50, Бончо отговори шеговито:

„Чувствам се като 25 евро. 50 години не са много, нито малко. Този рожден ден е много специален за мен, защото, освен че ставам на половин век, точно преди 20 години и 2 дена се случи и най-голямото футболно събитие в моя живот. Световното в САЩ 1994 г. бе кулминацията в спортната ми кариера. Но безспорно за мен върхът е получаването на Орден “Стара планина”. Това е най-голямото признание, защото призът се дава на онези, които са допринесли нещо за родината и са оставили следа зад себе си. Днес си пожелавам единствено много здраве за мен и семейството ми. Разбира се, пожелавам си и добро представяне на „Локо” в „Б” група.

Президентът на „Локомотив” бе зарадван с оригинални портрети, колажи, футболни сувенири. Имаше и оригинална торта с форма на футболно игрище, на което личеше късметлийският му номер 14.

Текст и снимка: regnews.net

КОМЕНТАРИ