IMG_5689-2
“Етър” стартира тази седмица с гостуване на “Ювентус” (Малчика) участието си в пролетния полусезон. Амбицията е задължително първо място и влизане в професионалния футбол. За подготовката и очакванията разговаряхме с наставника на “виолетовите” Бончо Генчев.

– Бончо, доволен ли си от подготовката?

– Само от резултатите от контролите не съм доволен. Взехме само една победа, а срещу силните отбори не можахме да бием по ред причини. Допускахме грешки, в последния мач с “Дунав” в Русе вместо да затворим мача с 3:0 до почивката, допуснахме гол след 4 поредни грешки, после и дузпа. Не можахме да си оползотворим вариантите. С “Ботев” (Гълъбово) изпуснахме 10 гола и завършихме 0:0. Със “Спартак” пък два пъти повеждахме в резултата и отново реми.

Но нарочно избрахме силни съперници, защото имаме претенции, че сме отбор, който заслужава уважение. Неслучайно много от тези отбори веднага с готовност приеха поканата ни да играем.

Извън резултатите мога да кажа, че във всички мачове пробвахме различни варианти – с двама външни офанзивни, с две крила, с прибрани крила, с един, двама и трима нападатели… Имаме зрялост в действията си, спазват се тактически указанията, имаме опит, разбиране и донякъде майсторство. Физически сме отлично подготвени, в Русе се видя, че не отстъпваме до края на мача. Неприятни са обаче контузиите, които получихме, особено с вратарския пост в последния момент. Много е неприятно, търсим резервни варианти.

– Колко време ще отсъства Цанков?

– Според две медицински мнения Цанков ще отсъства до месец. Но ние търсим и вратар, надявам се да намерим (б.а. снощи “Етър” привлече опитния страж Емил Михайлов).

– Доволен ли си от привлечените футболисти?

– Да, определено. Селекцията не е нещо просто, важно е да се подберат изпълнителите за този състав, да се подредят вътре на терена. А най-важното е как да ги накараш да играят. Ето, взехме Стефан Христов, който е типичен централен нападател, но в Разград игра като дясно крило и се подчини на схемата, по която трябва да играе в даден мач. Всеки трябва да играе подчинен на отбора. Имам варианти, затова съм доволен. От Петър Димитров, от Стефан Христов, доста и от Жюлиен Бенков. Имам забележки към някои играчи, Кямил трябва да работи повече за отбора.

– В защита обаче проличаха някои пробойни…

– Имаше, но коригирахме нещата и там с привличането на Скерлев. Имаме трима добри централни защитници плюс Ангелов, бекове… Имаме вече приличен баланс и конкуренция.

– Вече изцяло мислите за мача в Малчика, нали?

– Да, направихме разбор на подготовката и се фокусираме мач за мач. Имаме една цел – 15 победи. Поставили сме си висока цел и трябва да я изпълним.

– Ти гледа “Ботев” (Враца), какви са впечатленията ти?

– Агресивни в средата на терена, опитват се да играят бързо, имат нелоши изпълнители, но имат и слаби звена. Само те ще са ни конкурент за първото място до края. Нямам нищо против “Академик”, “Севлиево”, “Вихър” (Славяново), “Левски”, уважавам тези отбори, но амбициите са на двата отбора.

– Не са ли много трудна задача 15 поредни победи?

– Никой не е застрахован от грешки, но ние си имаме цел победа във всеки мач. След като са 15 мача, значи гоним 15 победи. Аз искам офанзивност в играта, един гол да е, но за нас. Абсолютно е възможно.

– Настроен си оптимистично…

– Аз си бях такъв и като спортист, излизам във всеки мач така. Спортът има две лица – победители и губещи, но аз искам да съм от победителите.

– Наясно ли си, че нов неуспешен опит би разочаровал много хора?

– Правим всичко възможно по силите си. Президентът ни Александър Нанков е достоен за уважение човек, дава всичко, за да се случат нещата. Мога само да му сваля шапка, без такава подкрепа трудно ще станат нещата. Той иска, и аз искам, искам всички да се радваме накрая и ще направим всичко възможно за това.

Тагове:

КОМЕНТАРИ