IMG_5689-2

Бончо Генчев е най-вероятният нов старши треньор на „Етър”. Информацията, за която от няколко седмици се говори във Велико Търново, днес се появи в столичните медии. “Велико Търново спорт” потърси за потвърждение президента на клуба Александър Нанков и самия Бончо Генчев, но телефоните им са изключени. Все още очакваме официално потвърждение от “виолетовия” клуб.

Очаква се шампионът с „виолетовите” от 1991 г. да изведе за първа тренировка на 11 януари. Постът бе вакантен след оставката на Мартин Дойчев, като временно начело застана Илиян Киряков, който води етърци в последните два кръга от есенния дял на първенството в Северозападната „В” група.

Бончо Генчев беше до миналата година президент на „Локомотив” (ГО), след което се завърна във Велико Търново, за да стане спортен директор на „Етър”. Сега се очаква той да поеме изцяло треньорските задължения.

При последните си разговори с президента на “виолетовите” Александър Нанков Боната е уверил, че е готов да бъде старши треньор и получил доверието на клубното ръководство. Героят от САЩ`94 се надява да качи “виолетовите” на върха на Северозапад и да класира отбора в “Б” група.

На полусезона „Етър” е втори заедно с „Академик” (Свищов) с 37 точки, само на две от водача “Ботев” (Враца).

Ръководството вече работи усилено по зимната селекция и се очакват няколко нови футболисти на първата тренировка. Тя е планирана за 11 януари, а Етър вече си осигури услугите на опитния защитник Ивайло Русев и на халфа Радослав Анев, които досега бяха в основния конкурент във “В” група “Ботев“ (Враца), както и голмайстора на „Спартак” (Плевен) Стефан Христов.

Тагове:

КОМЕНТАРИ