boks1

С голям успех за България завърши международният турнир по бокс “Трофей на Подгорица” в столицата на Черна гора. В надпреварата взеха участие над 140 боксьора от 15 държави във възрастовите групи юноши и младежи. Страната ни бе представена от 19 боксьори, които спечелиха 7 златни, 3 сребърни и 7 бронзови медала. С купа за най-добри треньори бяха наградени и треньорите Роман Цветков и Борислав Георгиев.

Мартин Иванов от БК “Ивайло ВТ” бе единственият състезател от областта на турнира. Възпитаникът на Евгени Донев спечели бронзов медал в кат. до 69 кг при дебюта си на турнир зад граница. На четвъртфинала той победи Юмери Спирихон от Албания с 5:0, но на полуфинала бе спрян от Дон Емини от Норвегия с 1:4.

“Треньорите останаха доволни от представянето ми. Трябваше да покажа по-нападателен стил, да притискам съперника, за да спечеля полуфинала. Бях притеснен в мача с Юмери и не успях да разкрия възможностите си. Този медал ще ми даде допълнително самочувствие”, разказа Мартин Иванов.

Евгени Донев сподели, че Мартин е оправдал доверието и се е утвърдил като национал в категорията си. От 8 май Иванов ще участва в триседмичен лагер в София, след което отива на турнир в Косово.

Междувременно младата надежда на “Ивайло ВТ” Милен Атанасов се класира трети в първия кръг от Държавното лично отборно първенство за ученици и Купа България. В конкуренцията на 11 състезатели в категорията Милен Атанасов завоюва бронзов медал. В първия кръг той победи Елисей Веселинов от “Пирин” с 3:0, на четвъртфинала отказа в първия рунд Васил Василев от “Олимп”. В спор за място на финала Милен бе напълно равностоен на фаворита в категорията Габриел Пайнаров “Локомотив”, но съдиите дадоха предимство за софиянеца, който спечели по-късно и финала.

сн. Георги Гърев

Тагове:

КОМЕНТАРИ