Георги Тодоров:

Най-тежкият мач, който сме играли досега. „Любимец” е добър отбор и като се има предвид помощта от съдията, която получи… Радвам се, че взехме ремито и спечелихме 4 точки от директните си противнициш на чужд терен, което все пак значи нещо. Във втори мач завършваме с  намален състав, но те отсега започват нещата. Ето, четвърти картон на Анев, в следващия мач може да останем и без него.

– Но не беше добра играта ни през първото полувреме…

– Не беше, даже беше слаба. Много статична, без да се търсят нападателите. Говорихме си, че трябва да играем със самочувствие. Неособено добър мач, но момчетата показаха накрая характер и спечелихме точка.

Имаше удари с лакти, за Бобъра не мога да коментирам, докато не съм видял ситуацията. Но имаше много други удари, за тях – жълти, за нас – червен. Искаме обективно съдийство. Чак в 8-ия кръг дойде съдия, който ни свири обективно. Никога не съм искал да ни помагат, но един-единствен съдия, който ни призна гол в Несебър, а гол имаше, и го наказаха… Поздравявaм хората от Любимец, работят така, както трябва.

– В крайна сметка точката влиза в нашите планове, нали?

– Разбира се, няма какво да се лъжем, равенството е реално.

– Видя ли към края на мача характера, който искаше?

– Точно от това съм доволен, че в края, макар и с десет човека, проявихме характер и запазихме точката, което в този мач е успех за нас.

Стефан Атанасов:

Труден мач за нашия отбор, за първи път гостуваме на „Любимец” в официален мач. Хората са напрпавили добра база и организация на ниво „Б” група. Стана двуостър мач, домакините имаха повече чисти ситуации за гол, но въпреки всичко нашият отбор показа характер и успяхме да вземем точка, която е на този етап добре за „Етър”.

– Доста конфликтни ситуации имаше по терена…

– Ситуацията с червения картон беше въпрос на кой ще му издържат нервите и кой ще покаже повече гяволък. Техните играчи провокираха нашия капитан и той изгоря с червен картон. Дано наказанието му не е повече от 2 срещи. Оценка на съдията аз не мога да давам, надявам се да се е старал да свири обективно. Имаше много спорни ситуации в двете посоки, но в крайна сметка това равенство е показателно за изхода от мача.

– „Любимец” можеше да спечели, но и ние накрая имахме възможност да бием?

– Така е. Вратарят ни извади чисти положения. Поздравявам Цанков за проявения характер, въпреки изкълчения си от 30-ата минута пръст, стисна зъби, сам си направи превръзка и изкара целия мач. Мисля, че целият мач е успех за нас. Накрая можеше и да бием.

– И двете публики изпратиха своите отбори „Любимец” и „Етър” с аплодисменти. Това рядко се случва в един мач…

– Да, и двата отбора се стараха много и щом хората са ги оценили подобаващо, така трябва да е във  всеки мач. Раздаване докрай. Съдиите пък са хората, които трябва да гарантират феърплея. Публиката беше доволна, защото всички футболисти на терена се раздаваха докрай.

Цветомир Цанков:

– Какво стана с ръката ти?

– Тръгнах да избия една топка и се обърна пръстът ми, но го наместиха и успях да продължа мача.

– Там извади сигурен гол, цялата публика на домакините беше убедена, че капитанът им ще вкара…

– Това ми е работата, работим, за да не допускаме голове и съм благодарен на момчетата, че ми помагат. Взехме точката и това е най-важното – че завършихме приятно за нас.

– „Етър” е единственият отбор у нас само с 3 допуснати гола от началото на първенството…

– Нека така да продължаваме, това се дължи на всички, на треньора, на треньора на вратарите и на останалите две момчета, които ми помагат и ме държат в добра форма. Това е най-важното за един вратар – когато има конкуренция се постигат и успехи.

– Как успя с тази травма да доиграеш мача?

– Имаше болка, но сега ще отидем, ще направим снимка и ще се види. Ще се излекувам, има време до другия мач, така че ще се оправим.

Борислав Георгиев:

-Какво стана в ситуацията, при която бе изгонен?

– В тази ситуация техният чилиец се спречка с наш играч и се опитах да ги разделя. С обръщането обаче той ме удари с лакет. Дойде още един от техните, допряхме си главите, а съдията даде на мен червен картон, а на тях двамата жълти.

– Такова съдийско решение рядко се среща…

– Така е  преценил. На мен ми каза: извинявай, така го видях. Ама с извинение… Добре, че не загубихме мача. Всичко щеше да падне върху мен.

– Не играхте на ниво, особено преди почивката, когато домакините ви надиграха?

– Има умора. Натрупаха се доста мачове на високо ниво, а знаете, че не сме правили подготовка и това вече започва да оказва влияние, играе се 11-и мач. Започваме да губим свежест към края на мача. Не оправдавам с това слабата игра, но има и такива мачове и се надявам, че това ще ни е за урок занапред и ще се опитаме да го избягваме за следващите мачове.

– Все пак с 10 човека показахте характер и спечцелихте точката…

– Да, това е най-хубавото. Показахме характер срещу един от най-сериозните отбори от групата, който се опитва да играе футбол. И според мен тази точка във времето ще си покаже колко ценна е била.

Стойчо Младенов:

“Получи се здрав мач, и двата отбора искахме победата. Те като че ли я искаха повече от нас, не знам защо в началото така се бяхме отдръпнали назад. До почивката ни надиграха и головите положения бяха за тях. Но след почивката изравнихме играта и показахме характер, особено след изгонването на Бобъра.

Незаслужено изгонване. Какво видя съдията – не знам! Нито се консултира със страничния, който пък ни каза, че не е видял нищо. И тогава се появиха и нашите положения и можеше да измъкнем и трите точки. Но в крайна сметка от този мач трябва да сме доволни и на реми.”

Тагове:

КОМЕНТАРИ