1604868_926630410757435_6187471281065205877_n
Гранд при и купа за цялостен принос в танцовото изкуство спечелиха състезателите на СК “Зоки” – Велико Търново на провелия се в София танцов фестивал „Galleria Dance Cup”, организиран от г-н Атанас Месечков. Над 200 танцьори от цялата страна в различни възрастови групи, показаха своите умения в стиловете „Класически и характерни танци“, „Съвременни танци“, „Улични и хип хоп“,„Латино и стандартни танци“.

При най-малките възраст от 5 до 12 години в стил „Съвременни танци” на първо място в солата е Мария Светозарова на 12 г., на второ място Магдалена Брайнова на 8 г., първо място и при дуетите – Дони Петров и Елия Стоянова, трето място за Мария Светозарова и Заира Велкова. В същата възраст и при формациите танцьорите на „Зоки” спечелиха и първо и второ място.

При характерните танци първо място за формацията и второ място при солата за Мартина Несторова на 8 г. В най-оспорваната група възраст 13-17 години „ Съвременни танци” при солата първо място за Камелия Къндева – 15 г. и второ място за Гала Захариева -13 г. Второ място за дуета Йоана Йорданова и Ралица Стоянова и трето място за Габриела Ганчева и Пламена Александрова. В стил „Улични и хип хоп“ танци възраст 13-17 г. сола първо място за Камелия Къндева и второ място за Ралица Стоянова. В стил латино шоу първото място също е за състезател от „Зоки” – Ангелина Галунска, която беше поканена от г-н Месечков няколко дена по-рано да танцува в неговота зала.

За състезателите на великотърновския клуб започва една наситена с републикански и международни шампионати година, като още другия месец ще участват в две от най-престижните танцови състезания – еЕвропейски шампионат за квалификации на световният шампионат, а на 28.04.2016 три от състезателките – Гала Захариева, Камелия Къндева и Пламена Александрова ще участват на най-престижния танцов форум – Световната танцова олимпиада в Москва, където ръководителят на клуба Зорица Радловска е поканена за съдия. Това е единствената титла, която “Зоки” няма и дано Велико Търново тази година да има олимпийски шампион в танцовите спортове.

КОМЕНТАРИ