IMG_0017

Ивайло Петев през 2010 г. в последния си мач като футболист се сбогува с “виолетовата” публика.

Ивайло Петев е новият национален селекционер на България. Очаквано новината бе потвърдена днес след заседание на Изпълнителния комитет на БФС. Договорът на Петев е за три години.

Ивайло Петев завърши богатата си кариера на футболист във великотърновския “Етър”, за който игра през 2009-2010 г., изигра 23 мача и вкара 5 гола. Веднага след това стана треньор на “Лудогорец”, когото вкара в елита и направи два пъти шампион, а през последната година бе в кипърския “АЕЛ” (Лимасол).

“След днешното заседание на Изпълкома ви представяме новия треньор на националния отбор. Както знаете, Лечков отговаря директно за националните треньори. Това е неговото предложение, както и моето и бе единодушно прието от членовете на Изпълкома. Докато има теоретична възможност за класиране, а такава все още има, колкото и утопична да е, ще се гони третото място. Задачата пред новия треньор е изграждане на наш стил на игра, промени в самия състав, нови лица, по-добър подбор. Това са неща, които той ще прави в следващите три години”, заяви президентът на БФС Борислав Михайлов.

Утвърденият за нов селекционер на националния отбор Ивайло Петев назова имената на специалистите, които попадат в щаба му. “Екипът ми е: Алекси Желязков, кондиционен треньор Роко Перота, треньор на вратарите – Любо Шейтанов, а доктор на отбора ще бъде Валентин Великов”, обяви Петев.

Copy-of-IMG_5322

Тагове:

КОМЕНТАРИ