"Етър" и "Черноморец Поморие" направиха 1:1 в последната контрола преди настоящото първенство. Тогава голът за етърци вкара Кънев от дузпа.

БФС утре ще вземе окончателно решение за формата на „А” група след днешната категорична победа на „Черноморец Поморие” с 3:0 над „Видима”. Това, което стана ясно със сигурност, е че от лятото съседите от Севлиево със сигурност се завръщат в Западната „Б” група.

Поморийци пък извоюваха визи за елита, но така и не дадоха еднозначен отговор смятат ли да играят в „А” група. Треньорът им Петър Хубчев се изниза покрай журналистите, от утре той поема „Ботев” (Пд), а заедно с него там заминава и бившият етърец Емил Копаранов.

Пред медиите говори единствено президентът на „Черноморец” Калоян Панайотов. “Много сме радостни, по документи ние нямаме нищо общо с „Черноморец” (Бургас). Не сме с един собственик с „Черноморец”. Ние сме правова държава, гледат се документите. Все едно една банка да дава кредити на три клуба, това значи ли, че те нямат право да получат лиценз? Изпратили сме всички документи на лицензионната комисия и чакаме БФС да ни одобри за “А” група”, заяви президентът Калоян Панайотов.

“Миналата година играхме финал за Купата на България и получихме лиценз от УЕФА. Сега имаме лиценз “Б”, което не знам какво означава. Ако ни пуснат в „А” група – ще играем в „А”, ако не ни пуснат –  ще играем в “Б”, няма проблеми. Нашата цел е да обиграваме играчи за Черноморец (Бургас), това не го крием. Дайте днес да празнуваме, утре и вдругиден ще видим какво ще стане. Нека се и произнесе БФС”, завърши шефът.

На стадиона в Сливен присъстваха и шефът на първенствата и турнирите в БФС Борислав Попов и представителят на СТК Веселин Маркович. Това, което „Велико Търново спорт” успя да научи, е че още утре БФС ще вземе окончателно решение и няма да отлага процеса във времето, защото по този начин държи в шах и отборите на „Етър” и „Светкавица”.

Вариантите си остават два:

А. „Черноморец” получава лиценз за елита (независимо сам или след обединение с „Нефтохимик”) и се насрочва бараж „Етър” – Светкавица” за 16-ото място.

Б. „Черноморец” не получава лиценз за елита и остава в „Б” група, а „А” група се редуцира до 14 отбора.

Отговорът ще стане ясен утре.

Тагове:

КОМЕНТАРИ