БФС прати Таско Тасков да свири в събота мача “Етър” – “Славия”. Негови помощници ще са Николай Ангелов от София и Пламен Георгиев от Плевен, а четвърти съдия е Георги Димитров от София.

Таско Тасков е единственият рефер, срещу който два пъти от “Етър” са пращали жалби до Съдийската комисия. През 2010 г. той свири мача за купата на България точно между …”Етър” и “Славия”, когато етърци претендираха за две неотсъдени дузпи срещу Аврионов и Джайеоба и спестен червен картон на Богданов за събаряне на откъснал се нападател.

Тази пролет пък Таско ръководи скандалния мач в Брестник между “Ботев” (Пд) и “Етър”. В 32-ата минута върху главите на гостите летя 5-минутна канонада от седалки, камъни, бутилки, една от които удари по главата и простря на пистата старши треньора Цанко Цветанов. Това не бе достатъчно за Тасков да прекрати мача. Нещо повече, след срещата Цанко Цветанов обяви, че в тунела реферът е бил бит от неизвестно лице. Победният гол за домакините пък падна от фаул, изпълнен 10 метра по-напред от мястото на нарушението на Ивайло Русев, получил червен картон.

Преди това пресилено бе изгонен Русков, а третият червен картон, показан от Таско за “Етър”, бе на помощник-треньора Калоян Чакъров. След мача “Етър” прати жалба от две пълни страници със  съдийски решения на Таско, след която БФС обяви, че съдийството е било перфектно.

Вижте видео от мача “Етър” – “Славия” от 4.12.2010 с рефер Таско Тасков:

 

Тагове:

КОМЕНТАРИ