С 24 часа отложи решението си за формата на „А” група Българският футболен съюз, съобщи БНТ. Както е известно, причината е неяснотата дали новакът „Черноморец Поморие” отговаря на условията да играе в елита. От футболната централа отдавна афишираха, че ако „Черноморец” получи лиценз, за 16-ото място ще има бараж „Етър” – „Светкавица”, а ако не получи – групата може да бъде редуцирана до 14 тима.

По неофициална засега информация евентуалният бараж ще се играе в петък, 17 юни, от 17:00 ч. в Сливен.

Днес обаче всички напразно очакваха решение на Лицензионната комисия. Според Football24.bg причината за провала на събранието е липсата на достатъчно членове на комисията. Според други източници от комисията просто изчакват „Черноморец” да събере и внесе необходимите документи.

Днес в очакване на новини медиите излизаха с всевъзможни информации. Според Гонг поморийци няма да получат лиценз, но групата все пак ще е от 16 отбора, като освен баража „Етър” – „Светкавица” в елита щял да бъде върнат „Видима-Раковски”. От Севлиево пък реагираха, че не са чували за такава възможност.

Със сигурност е ясно, че няма да се свиква Изпълком, а работна група, сформирана за случая, ще обяви решенията. След няколко разговора с източници от БФС „Велико Търново спорт” научи, че Лицензионната комисия се събира утре, в сряда, по обяд, за да вземе решение, което означава, че то ще излезе в ранните следобедни часове. В същото време „Етър” и „Светкавица” продължават да се готвят в очакване на новините.

„Все още не сме уведомени официално, че ще играем бараж за влизане в „А” група, но в петък получихме писмо от БФС, с което ни информираха за подобна възможност“, сподели пред Гонг представителят на акционерите в „Етър” Стефан Атанасов.

„Готвим се за такъв мач, тренираме всеки ден. Не сме имали никакви проблеми със събирането на отбора. Смятам, че шансовете ни със „Светкавица” са равни, познаваме добре съперника, наскоро играхме контрола с тях. В един мач всичко става, който се поддаде на напрежението, ще загуби“, сподели членът на управата на „виолетовите”.

„Цял сезон се борихме за „А” група, но не успяхме. Целта ни беше да бъдем първи, но „Ботев” (Враца) ни изпревари, след това и „Спортист” (Своге), не играхме добре последните мачове.Така че за нас това е трета възможност и се надявам този път да не я изпуснем“, каза още Стефан Атанасов.

Тагове:

КОМЕНТАРИ