Спортно-техническата комисия на БФС официално изхвърли Етър от “А” група, след като разпадналият се отбор от Велико Търново не се яви за последните си две срещи. След Черноморец футболният съюз присъди служебна победа и на Славия с 3:0, а без игра по 3 точки ще добавят в актива си и съперниците, с които “болярите” трябваше да играят до края на сезона – “Левски” и “Ботев” (Пд).

Решението:

присъжда служебен резултат 3:0 в полза на  ”Славия”в срещата от 27-и кръг на “А” ФГ ”Славия” – ”Етър 1924”. За второ поред неявяване по неуважителни причини и на основание чл. 24, ал. 1, буква б/, СТК изважда от състава на „А” ФГ отбора на ПФК Етър 1924” ВТ. На основание чл.24, ал. 11, буква б/ се присъждат служебни резултати от по 3:0 в полза на отборите с които ПФК”Етър 1924” ВТ следва да играе по програма.

СТК промени и началния час на два от мачовете от предстоящия кръг на “А” група в сряда. ЦСКА – Пирин (ГД) и Лудогорец – “Ботев” (Пд) ще се играят от 20:00 часа, вместо от 18:00, както бе предварително заложено. Промяната е по искане на ТВ 7, а решението е взето, след като от БФС са се уверили, че съобразно класирането на отборите е спазен феърплея и излъчването на срещите няма да повлияе на битката за определяне на шампиона или изпадащите отбори.

Мачът от 26-ия кръг на “Б” група Нефтохимик – Спартак (Пл) пък бе насрочен за четвъртък от 18:00 часа. По програма тази среща бе планирана за събота.

Тагове:

КОМЕНТАРИ