topkaВ Българския футболен съюз не спазиха обещанието си да обявят днес дали „Беласица” ще напусне Западната „Б” група. Очакваше се Спортно-техническата комисия да изиска становище на президента Костадин Хаджииванов и ако клубът му се оттегли, да се насрочи бараж между „Бдин” (Видин) и „Малеш” (Микрево). Един от тези отбори ще бъде съперник на „Етър” на 29 август във Велико Търново в мач от 4-ия кръг.

Днес обаче от СТК „изумуваха” да дадат нов срок на „Беласица” до 13 август да картотекира своя отбор. Ако това не се случи, ще бъде насрочен и евентуалният бараж. Междувременно ако в събота мач между „Септември” (Симитли) и „Беласица” все пак има, той ще се играе в Банско поради наказание на „Септември”, обявиха от Спортно-техническата комисия.

На практика две седмици след началото на първенството не е ясно какъв е съставът на „Б” групата. Решението чакат и двете „В” групи – Северозападната и Югозападната, които са в шах с какъв състав ще започнат новото първенство, която трябва да стартира още тази седмица. Все пак до 4-ия кръг и домакинството на „Етър” яснота вероятно ще има.

Не е ясно дали по същата причина, но от Съдийската комисия пък обявиха до момента само нарядите за „А” група, защото е пълна неяснота в събота дали ще има мач „Септември” ­- „Беласица”, или „Бдин” ­- „Малеш”…

Работата си свърши поне Дисциплинарната комисия, която обяви наказанията на провинените играчи. От „ А” група те са Ивайло Цветков (Миньор, 1 мач и 500 лева), Павел Виданов (ЦСКА, 1 мач, 300 лева), Нилтон Кардосо (Черноморец, 1 мач, 300 лева). Наказани от „Етър” и предстоящият му съперник „Академик” няма, тъй като санкциониран е само Владимир Арнаудов от Ботев Криводол за 1 мач и 150 лева.

Тагове:

КОМЕНТАРИ