Страхотен жест на уважение направи ръководството на БФС към бившия президент на “Кайзерслаутерн” и патрон на великотърновския фенклуб Норберт Тинес. Председателят на фенклуба Веселин Комитов бе поканен във футболната централа, където шефовете на БФС са му връчили подарък за Тинес като знак за най-сърдечно приятелство.

Поводът е юбилеят – 20 г. от мача за КЕШ “Етър” – “Кайзерслаутерн”, по повод на който преди месец във Велико Търново бе открита специална изложба. В нея бяха показани над 120 артикула, които пресъздават приятелските взаимоотношения между двата клуба, продължаващи повече от 20 г. Както вече съобщихме, специално за събитието великотърновският фенклуб пусна уникална значка с емблемите на двата клуба, както и две юбилейни картички.

“Изпратих в БФС папка с материали от вестниците за изложбата, със снимки от откриването й, с отделно писмо до вицепрезидента Михаил Касабов със значка и юбилейните картички с автографи. Очевидно това е направило добро впечатление и получих покана да посетя БФС”, разказа председателят на фенклуб “Норберт Тинес” Веселин Комитов.

Във футболната централа той бил посрещнат от Михаил Касабов и бившия шеф на международния отдел Бончо Тодоров, като е присъствал и президентът Борислав Михайлов. Те са връчили на Комитов подарък за Тинес – луксозна кутия с две маркови вина и сомелиерски принадлежности, както и визитка с послание “Скъпи приятелю, с много поздрави: Михаил Касабов”.

Великотърновецът изненадал много приятно Бончо Тодоров, връчвайки му значката, защото той е ней-големият колекционер на значки в България. Обяснил му, че това е първи опит на фенклуба, но получил комплименти, че е много успешен. Значките бяха в ограничения тираж от 100 бр., които ги прави уникални, и вече е изчерпан, а 30 са картичките с диплянка.

“Вчера се обадих на Тинес, той беше много доволен и развълнуван. Сега е на 71 г., има здравословни проблеми. Обещах да му изпратя подаръка по куриер”, сподели Веселин Комитов.

Тай е изпратил общо 12 такива плика с материали от събитието. Освен на БФС, има специално адресиран до неговия приятел Сеп Блатер във ФИФА, три до Германския футболен съюз, няколко до различни функционери в “Кайзерслаутерн” и др. Сред тях са и преведените на немски статии във в-к “Янтра ДНЕС”. Комитов държи на перфектостта и детайлите – пликовете до ГФС са зелени, тези до “лаутерите” – червени. Сега чака отговори от немските си партньори.

Впрочем, след пликовете със сувенири Веселин Комитов е изпратил и един в жълт цвят… Великотърновският фенклуб има нов член, и то от Дортмунд. Това е бившият футболист на “Борусия” Аманд Тайс, до когото стигнала информация за фенклуба и той се свързал с В. Търново с желание на стане негов член. Тайс изпратил книга за 100-годишния юбилей на “Борусия” (Дортмунд), чиито цветове защитава от 1977 до 1980 г. като десен защитник. Играл е още в “Нюрнберг”, “Кикерс” (Офенбах) и “Фортуна” (Дюселдорф) и има впечатляващите 296 мача и 28 гола в Бундеслигата. В момента се занимава с търговия на керамика.

Материала във “Велико Търново спорт” за изложбата вижте тук

 

Тагове:

КОМЕНТАРИ