"Етър" би "Любимец" с 2:1 в контрола преди последното първенство.

От БФС уточниха, че есенният полусезон ще приключи след 13-ия кръг. Така ако отбор се откаже от участие дотогава, както се случи през миналия, то резултатите му ще бъдат анулирани, а ако се откаже след 13-ия кръг, ще бъдат присъждани служебни загуби.

Също така жребият за третото завъртане на отборите ще бъде автоматичен по системата Бергер, като номерата на отборите ще се формират на база класирането им към момента.

При равенство между отбори в класирането след края на сезона ще се смятат директните мачове само от първи и втори етап, защото тогава ще се играе на разменено гостуване.

Отборите от “Б” група трябва да представят документ в БФС за състоянието на стадиона, на който ще домакинстват, до 15-и юли, съобщи днес директорът на Направление Първенства и турнири Антон Попов. Документът трябва да бъде подкрепен и с писмо от Комисията за ред и сигурност, че съоръжението отговаря на изискванията. Ако отборът домакинства на стадион в друг град, то клубът, който предоставя този стадион, трябва да гарантира безпроблемността му. Новите членове на двете “Б” групи пък трябва да изпратят и документи за лицензирането им като професионални клубове и става въпрос за Спартак 1918 (Варна), Ботев (Пловдив) и Нефтохимик (Бургас) в Източната Б група, както и Бдин (Видин) и Сливнишки герой (Сливница).

Казусът с  „Етър“, който беше преместен от Западната в Източната група, няма да създаде допълнителни затруднения. Ако са сред двата последни отбора и изпадат, то великотърновци ще слязат в Северозападната «В» група, където трябва и да бъдат, ако играеха в Западната втора дивизия.

И през този сезон победителите в двете «Б» групи придобиват директно право на класиране в А група, докато вторите в крайното класиране ще играят два баража. Първо те ще се срещнат по между си, а след победителят излиза срещу 14-ия в крайното класиране от елитната ни дивизия.

Тагове:

КОМЕНТАРИ