1584290611gr

Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Атанас Фурнаджиев заяви, че се обмислят два варианта за първенството в Първа лига – или да се доиграе до 10 юни, или да се изиграят само последните два кръга от редовния сезон и да се направи крайно класиране. Ако се приеме второто, “Етър” в битката за 10-ото място има 2 т. аванс пред “Царско село” преди оставащите два мача.

“Със сигурност няма да има Европейско първенство през юни, както беше планирано. Това мога да кажа – има вариант да се проведе малко по-късно през тази година или да бъде изместено за 2021 година. Смятам, че баражът с Унгария в края на този месец няма да се състои на 99%, защото виждате, че е извънредно положение в държавата. Страните, в които трябва да се проведе първенството, са силно засегнати от коронавируса”, каза Фурнаджиев пред БНТ.

Той обясни, че има голяма вероятност първенството да бъде спряно, но изрази надежда, че това няма да се случи.„Обсъждаме, зависи кога ще бъде овладяна ситуацията. От изключителна важност е тази епидемия да бъде овладяна навреме. Ако се справим до 13 април, има вариант първенството да продължи и да завърши в цялост, може би някъде до 10 юни. Но това зависи от хората, доколко дисциплинирани ще бъдат българите. Рано е да се каже, най-важното в момента е здравето на хората“, каза Фурнаджиев.

„Форматът ни облагодетелства, тъй като има още два кръга до приключване на редовния шампионат. Ако положението се удължи и след 13 април, примерно до средата на май, вариантът е да се доиграят само тези два кръга и на база на това класиране да се определи крайното класиране. Зависи от начина на протичане на ситуацията.“

„Във вторник има телеконференция с всички 55 държави на УЕФА, ще бъдат обсъждани всички варианти. Единият вариант е така наречената Финална четворка, тя е вариант и за Купата на България“, обяви Фурнаджиев.

Тагове:

КОМЕНТАРИ