IMG_3206

„Посрещането ви беше фантастично. Наистина се чувствам поласкан от начина, по който ме посрещнахте и сърдечно ви благодаря!”. Това бяха първите думи на легендата Димитър Бербатов във Велико Търново пред стотиците, които дойдоха за представянето на неговата автобиография „По моя начин”. Клуб Седем бе препълнен с негови фенове, а опашката от желаещи да получат автограф и да се снимат с него се точеше извън заведението. А срещата започна с бурни овации и с дружно изпълнение от всички на химна „Glory Glory Man United”.

Близо три часа Димитър Бербатов разказва за себе си, за книгата си и раздаде стотици автографи на почитателите си, голяма част от които бяха и деца. Председателят на Националния фенклуб „Манчестър Юнайтед” Емил Йорданов пък му подари специално рисувана за него картина на художника Христо Панев. Бербатов бе впечатлен и от обстановката в клуба, която наподобява истински музей на „Юнайтед” с фланелки, автографи, снимки и послания от легенди на „червените дяволи”.

След края на вълнуващата вечер Димитър Бербатов сподели впечатленията си за в-к „Янтра ДНЕС”. „Всичко мина прекрасно, хората са много позитивни и срещата ми хареса. Едно голямо уважение към хората, които дойдоха, беше ми интересно да отговарям на въпросите им. По-различно е от това, което съм правил досега и се надявам да съм зарадвал хората със снимките и автографите. Надявам се да им хареса и книгата.

Като пътувахме насам, си говорихме, че аз никога в кариерата си не съм играл във Велико Търново. Сега гледам „Етър” как се справя заради Краси Балъков и им желая само успехи. Едва ли има нещо, което не е казвано за Балъков. Аз съм играл с него, той беше човекът, който ми центрира за гола, който вкарах на Петер Шмайхел. Краси винаги се е държал много добре с абсолютно всички в националния отбор. Продължавам да поддържам контакт с него и когато се видим, винаги ми е готино. Следя изявите му като треньор в момента и се радвам много, желая му успех в треньорската работа.

46961831_2411759095519890_387039242712252416_n1

 

Що се отнася до домакините от фенклуба на „Манчестър Юнайтед”, видях дори повече, отколкото си представях! Дано нашият български клуб излезе още по-напред в класацията на фенклубовете, тъй като този отбор си заслужава да го подкрепяш. Аз съм играл в него и се надявам накой ден друг българин да успее да облече екипа на „Юнтайтед”. Само адмирации, винаги е хубаво да има такова място, което да събира хората заедно, да ги сплотява, да гледат и обсъждат мачовете. Знам добре за какво става въпрос, тъй като аз го правя с моите приятели. Да се събират като колектив, като един отбор, е най-добре за всички футболни запалянковци!”.

 

 

Тагове:

КОМЕНТАРИ