„Етър” игра контролата си с „Раковски” на новата, открита през септември, спортна база на „Ботев” в пловдивския квартал Коматево. Щабът на „виолетовите” имаше възможност да разгледа уникалното съоръжение, а футболистите ни – да играят на перфектен терен.

Без каквито и да е преувеличения, това е най-модерната спортна база в България. Тя се нарича “Футболен комплекс Ботев 1912”, името е изписано на гърба на трибуната, откъм входа на Коматевско шосе. Построена за 15 месеца, в нея са инвестирани над 8,5 млн. лв. върху 66 034 кв. метра. На ултрамодерното съоръжение се готвят представителният тим на “канарчетата” и всички формации от школата.

Комплексът включва 6 футболни терена с осветление, трибуна с 2000 седящи места, многофункционална спортна площадка, писта, пясъчник, възстановителен център с басейни и джакузита, сауна и парна баня и предоставя не само на първия отбор, а и на цялата школа на „канарчетата” условия, за каквито българските футболисти могат само да мечтаят. Две от игрищата за с изкуствено покритие, а останалите – с естествена трева.

Спортният комплекс включва ултрамодерен хотел, паркинг, фен магазин и фен кафе, зала за пресконференции и модерна фитнес зала, която е на разположение както на играчите от мъжкия състав, така и на всички деца от школата но “Ботев”. Там са настанени и момчетата от юношеските формации, които не са от Пловдив, те разполагат с 80 двойни стаи. В хотелската част има специални стаи за всички футболисти от мъжкия отбор, за треньорите, там е настанена и цялата администрация на клуба.

Ред бивши футболисти на „Ботев” са ангажирани и работят в базата. Днес там срещнахме имена като Георги Славков, Марин Бакалов, Тодор Зайцев, Антим Пехливанов и др. Много от тях се видяха и разговаряха с Радия Дойчев, Илиян Киряков, Сашо Ангелов, който е бивш футболист и на пловдивския „Ботев”.

На фона на всичко видяно контрастът с това, което е в старата столица, град с не по-малка футболна история от Пловдив, е огромен. Дано някой ден децата на Велико Търново, играещи на оголелия неравен терен в Самоводене, имат поне малка част от условията, създадени на техните връстници в Пловдив…


КОМЕНТАРИ