Три дни преди мача “Добруджа” – “Етър” все още не е ясно кой рефер ще ръководи мача. Това се отнася и за всички срещи от “А” и двете “Б” групи, кръгът от които предстои този уикенд. Обикновено Съдийската комисия на БФС оповестява имената на арбитрите още във вторник, но тази седмица те ще станат ясни най-рано утре.

Причината е, че в Стара Загора се провежда традиционният съдийски семинар, където покриват физическите нормативи съдиите от професионалния футбол. Той трябваше да се проведе в края на март, но бе отложен със седмица заради междинния кръг в “А” група. Шанс да се върнат в нарядите ще имат и 14-те арбитри, които по различни причини не покриха нормативите в Сливен преди месец и половина. Между тях е и международният асистент-съдия Николай Ангелов. Заради това те и не получаваха мачове от началото на пролетния сезон.

Съдийската комисия била готова с нарядите, но ще изчака да мине семинарът, за да се види дали ще има отпаднали рефери. Очаква се в четвъртък наведнъж да станат ясни назначенията и за 20-ия, и за следващия 21-и кръг, тъй като той е междинен. Срещите от него ще се играят в сряда, 11 април, заради Великденските празници, а дербито е на стадион “Ивайло”, където “Етър” посреща “Любимец”.

КОМЕНТАРИ