На 17 юни ще се играе баражът между двата втори отбора в Западната и Източната “Б” групи, научи “Велико Търново спорт”. Бургаският “Нафтекс” вече е сигурен участник в дербито, а евентуалният му съперник е “Спортист” (Своге), който може да бъде изместен от “Пирин” (Банско) само ако загуби в последния кръг в Севлиево.

И в Бургас, и в Своге са крайно амбицирани отборите им да влязат в елита, говори се във футболните среди. От изхода на баража зависи и съдбата на куп отбори по-надолу във втория и третия ешелон, сред които все още и великотърновският “Етър”.

Ако “Нафтекс” спечели срещу тима от Западната “Б” група, то заелият 14-о място също ще се прости с професионалния футбол. Етърци обаче могат предварително да решат всичко с оставането си, ако бият в събота “Марек”.

В нашата “В” група също чакат изхода от баража, защото има значение 15-ият и евентуално 14-ият в коя зона изпадат. Три от застрашените – ­ “Етър”, “Чавдар” (БСл) и “Белите орли”, са в Северозападната зона, а един ­ – “Марек” (Дупница), е в Югозападната. От това зависи и колко ще са изпадащите отбори от Северозападната “В” група.

Тагове:

КОМЕНТАРИ