Лицензионната комисия на Българския футболен съюз се събра на заседание днес, 15 юни 2011 г., и разгледа документите на новия член на “А” група Черноморец-Поморие. Поради липсата на представени доказателства от клуба за наличието на несвързани лица в управлението на Черноморец-Поморие и ПФСК Черноморец-Бургас Лицензионната комисия отказа да издаде лиценз на отбора за участие в елитната група.

Веднага след това решение президентът на БФС Борислав Михайлов, броени часове преди да замине за първото си заседание като член на Изпълнителния комитет на УЕФА, свика спешно Бюрото на Изпълнителния комитет на БФС, което взе следните решения:

 

1. Черноморец-Поморие ще продължи да се състезава в “Б” група през сезон 2011-2012

2. В духа на феърплея загубилите от Черноморец-Поморие отбори в баражите за влизане в “А” група получават правото да изиграят решителен плейоф помежду си и да определят новия член на “А” група. Двубоят между Видима и Спортист-Своге ще се състои другата седмица, като датата ще бъде насрочена допълнително след консултации с двата клуба.

3. В петък, 17 юни, на стадион “Хаджи Димитър” в Сливен ще се изиграе баражът между Светкавица-Търговище и Етър-Велико Търново за попълване на “А” група до 16 отбора.

4. За попълването на “Б” група ще ес изиграе бараж между отборите на Нефтохимик-Бургас и Септември-Тервел.

От „Етър“ останаха доволни от решението на Изпълкома, след като отборът така и не спря с подготовката си в изчакване на евентуалния бараж. „Готвим се за мача, тренираме всеки ден. Не сме имали никакви проблеми със събирането на отбора. Смятам, че шансовете ни със „Светкавица” са равни, познаваме добре съперника, наскоро играхме контрола с тях. В един мач всичко става, който се поддаде на напрежението, ще загуби“, сподели прокуристът на клуба Стефан Атанасов.

„Цял сезон се борихме за „А” група, но не успяхме. Целта ни беше да бъдем първи, но „Ботев” (Враца) ни изпревари, след това и „Спортист” (Своге), не играхме добре последните мачове. Така че за нас това е трета възможност и се надявам този път да не я изпуснем“, каза още Стефан Атанасов.

Отборът ще пътува за Сливен утре, когато старши треньорът Велин Кефалов ще определи и групата за срещата. Засега е ясно, че мача със сигурност пропуска вратарят Марко Карканджиу, който лекува контузия и утре заминава за Италия. Контузия мъчи и нападателя Симеон Баев, но той е уверил ръководството, че ще стисне зъби и ще играе в срещата.

КОМЕНТАРИ