България днес изпраща големия футболист Трифон Иванов. Община Велико Търново обяви официално сряда за Ден на поклонение в памет на отишлия си на 50-годишна възраст “железен” защитник.

Хиляди хора се очакват в Двореца на културата и спорта „Васил Левски”, където от 13 ч. започва поклонението. Цялата Пенева чета идва в старата столица, за да каже последно сбогом на своя съотборник.

Изключителен жест на приятелство направи легендата Христо Стоичков, който долетя чак от Маями за поклонението във Велико Търново, въпреки че не планираше да се връща в България до своя бенефис на 20 май. Кавалерът на „Златната топка“ летя почти цяло денонощие до София, за да се прости с един от най-големите си приятели от четвъртите в света.

Вчера от Германия да долетя и Красимир Балъков, който също сподели трогателно обръщение към своя голям приятел. Очаква се от Казахстан и Цанко Цветанов. Най-вероятно ще дойде и президентът на БФС Боби Михайлов, който е в изострени отношения със Стоичков, но ще трябва временно двамата да потушат враждата в памет на Трифон. Именно той по думите на всички е човекът, потушавал винаги конфликтите в националния отбор. Единственият, който няма да пристигне със сигурност, е Велко Йотов, който е някъде в Щатите.

БНТ, Канал 3 и РИНГ ще покажат на живо поклонението пред големия футболист. Вратите на залата ще бъдат отворени още в 12:30 ч., за да могат да влизат желаещите хора. Влизането ще става от предния официален вход на залата през дясната врата и след поклонението ще се излиза през лявата врата.

Въвежда се и временна организация на движението в района около Двореца на културата и спорта. Улица „Краков” ще бъде затворена във времето от 9,00 ч. до приключване на поклонението, като рестрикцията се отнася за участъка от кръстовището с ул. „Арх. Георги Козаров” до пресечката с бул. „България”.

КОМЕНТАРИ