Balakov

Главният мениджър на „Етър” Красимир Балъков говори след победата на „виолетовите” като гости над ЦСКА с 1:0 в последната контрола.

„След основата, която направихме в Анталия, за мен бе интересно да видя в този мач дали срещу един от водещите отбори ще можем да повторим това, което направихме в Турция. Доволен съм, че успяхме, резултатът не е от голямо значение. Първенството тепърва започва. Нека влезем в тази английска седмица, която ни направиха от самото начало, да видим дали сме подготвени всички отбори. Ако мине тя добре, значи сме си свършили добре работата.

Да ви кажа, по-спокойно стоя на пейката, в сравнение с миналата година. Това е по простата причина, че моите отбори знаят какво да правят на терена. Ако излезе класен тим, както е ЦСКА и в добро състояние, ще ни бъде тежко. Но в края на краищата ние сме Етър Велико Търново. Хубаво е, че откакто започнахме да възраждаме великотърновския футбол, нещата се случват добре и аз съм доволен.

Ние с Любо сме били съотборници. Уважаваме се всички, които сме играли заедно. На Любо желая много, много успехи и съм убеден и сигурен, че знае какво да направи. Сигурно има неща за коригиране, всеки треньор си има изисквания. Тази смяна може би дойде по-рано, ако бе след мача с Етър, щеше да е по-добре за Любо… Нека Любо да е себе си, да отстоява каквото иска. Аз така правя в Етър и има резултат. Първото ми идване бе в Черноморец, тогава пак аз правех нещата с моите виждания и идеи. Давам му съвет да бъде повече себе си и да прави по-малко компромиси.

Феновете ме питаха също ние ли сме много силен отбор, или ЦСКА е слаб. Не трябва да омаловажаваме начина, по който играхме, ние много здрави мачове изиграхме в Турция, със силни отбори и над нивото на ЦСКА и успяхме даже да победим. Така че, мисля, и двете. Нормално в един стресов момент с треньорска смяна. На Любо трябва да му се даде време да влезе в обстановката и по най-бързия начин да сглоби един боеспособен тим”.

Тагове:

КОМЕНТАРИ