IMG_3069

„Разбира се, че е трудно срещу защитаващ се отбор. Радвам се, че успяхме да намерим път към победата. И най-вече се радвам за Фло Боджадж, защото той е колективен играч, който се движи много, дава много пасове, но все нямаше късмет да отбележи. Днес успя за щастие да вкара много важен гол.

В течение на мача футболистите станаха по-нервни, усетихме го с моите колеги, вкарахме втори нападател, за да променим стила на игра. Играхме срещу много компактен отбор и се опитахме да изкараме топката по фланговете и да търсим с центрирания двамата ни нападатели, които добре играят с глава. За наша радост Фло успя да вкара гол по перфектен начин.

При 0:0 можеше много лошо да ни попарят и цялата енергия, която вложихме, щеше да отиде на кино. Но това е футболът, чакаш момента си и матираш. Всеки иска да победи, играе се здраво, но ние сме по-оформеният отбор, играем силно, с притежание на топката. Голът бе капак на всичко. Ако бе паднал по-рано, щеше да има и още голове.

Те паркираха автобуса отзад, с пет дефанзивни човека – трима централни защитници и два бека. Трябва да си много креативен, топката да върви бързо, за да може да се сдобиеш с нужните ситуации. Търсихме, опитвахме, мисля, че второто полувреме играхме по-добре. Феновете са щастливи, че събираме точки, които м.г. имахме за цял сезон.

Това беше много ключов мач, който дава самочувствие на играчите да погледнат и по-нагоре. Но преди всичко ние трябва да играем за максимален брой точки. Миналата година играхме за оставане в групата, сега се движим по-добре. Ако в следващия кръг успеем да победим и „Ботев“ (Пд), тогава можем да мислим и за шестицата. Искам да играем футбол, друг път няма.“

Тагове:

КОМЕНТАРИ