IMG_4471
Битката за златните отличия в женското хандбално първенство започва днес. Зала „Орловец“ в Габрово е домакин на първата среща от Суперфинала за титлата между „Бъки“ и „Етър-64″.

Габровки завършиха първи в основната фаза и имат предимство в домакинствата за Суперфинала, в който ще се играе до две победи от три мача. Втората среща ще бъде в края на тази седмица в ДКС “Васил Левски“ във В. Търново, а ако се стигне до решаващ трети двубой, то той отново ще се играе в зала „Орловец“ на 29-и май.

Балансът между двата тима през сезона е три победи на „Бъки“ – два пъти в началото, съответно с 31:30 като гост и 31:26 като домакин, и един път в основната фаза – 23:21. Възпитаничките на треньорката Йонка Генчева обаче спечелиха категорично домакинството си в основната фаза с 33:20.

Етърки тръгват с амбицията за победа в Габрово, която да им отвори пътя към поредната шампионска титла. Ако спечелят довечера, те ще имат шанса да триумфират пред своя публика в реванша.

Ръководството на срещата е поверено на двойката Младен Белов (Добрич) и Галин Караджов (Горна Оряховица). Делегат на мача ще бъде Димитър Пашов, също от Горна Оряховица.

Срещата „Бъки“ – „Етър-64″ е днес от 18.00 ч. и ще бъде предавана директно в You tube канала на спортна зала „Орловец“.

Тагове:

КОМЕНТАРИ