Горнооряховският боец Атанас Джамбазов стана вторият българин с договор с една от най-големите ММА организации Белатор. 29-годишният боец последва Благой Иванов – Багата, който също има контракт с американската организация.

За съжаление Наско допусна загуба при дебюта си в американската промоция Bellator. Той отстъпи чрез събмишън във втория рунд от Емануел Нютон. Това бе едва трета загуба за горнооряховеца в кариерата му, който има и 17 победи. Поражението прекъсна серията от 10 последователни победи за Джамбазов, която стартира през ноември 2009 г.

При дебюта си в UFC on FX 7 Наско дава всичко от себе си в първия рунд срещу опонента Емануел Нютон. За минутата почивка българинът не може да възстанови достатъчно силите и влиза по-изморен от опонента си, който успява да го събори на земята, а от там Джамбазов дава гърба си и Нютон бързо прави rear-naked choke в 2:21 мин. от втория рунд. Представянето му е оценено повече от достойно от мениджъра Кен Равя, който го уверява, че скоро пак ще се бие в Белатор.

От ММА България изнесоха определени факти, които са съпътствали подготовката на Джамбазов преди участието му в Белатор.
На 9-и декември миналата година Наско е постъпил в болница в Бургас за операция на коляното. След като е опериран успешно и започва да се възстановява, възниква нов проблем – възпаление на окото, и следва нова операция. Джамбазов излиза от болницата на 31-ви декември, като докторите му препоръчват да не прави излишни натоварвания до 3-и януари.

Разбирайки за ситуацията около българина, американският мениджър Кен Равя предлага да се отложи дебюта му в Bellator, но Наско отказва с мотива, че е дал вече дума. Друг проблем, с който се сблъскват Наско и треньорският му щаб, е късното интервю за виза, което посолството на САЩ му насрочват, което в последствие изиграва лоша шега в аклиматизацията на нашия боец с часовата разлика зад Океана.

КОМЕНТАРИ