Президентът на хандбалния “Етър-64” Атанас Атанасов бе избран в обществения съвет към спортното министерство, който бе свикан на своето първо заседание от новия спортен министър Марияна Георгиева.

Съветът включва 36 членове от различни федерации, като Атанас Атанасов бе единствената кандидатура на Българската федерация по хандбал. Общественият съвет е утвърден със заповед на министъра на спорта от 28 юни тг. Негов председател ще бъде проф. Петър Киров от Национална спортна академия. Интересното е, че великотърновецът Атанас Атанасов е единственият представител на колективните спортове.

“Проведохме първото заседание, в което имаше три точки в дневния ред, но основната бе обсъждането на Националната програма за развитие на спорта през 2013-2016 година. Спортният министър  Марияна Георгиева ми направи добро впечатление. Добре запозната е с материята, независимо че не е специалист в тази сфера. Визията й за развитието на спорта е сериозна, ще има нашата подкрепа от обществения съвет”, коментира Атанас Атанасов.

Той съобщи още една добра новина за хандбала в региона. Напълно вероятно е от новия сезон в женската “А” група да има още един представител на Великотърновска област. Това е “Левски” (Стражица), чието участие се обсъжда и според Атанасов е на 90 % сигурно. Така нашите отбори в елита ще станат три – “Етър-64”, “Нове-99” (Свищов) и “Левски” (Стражица). Очаква се елитната група да се попълни още с тимовете на Хасково и Благоевград.

КОМЕНТАРИ