Един от най-добрите пилоти на България Пламен Стайков вече ще кара за СК “Мегапорт” (В. Търново). Това бе и голямата новина на пресконференцията, на която бе представен новоучреденият спортен клуб “Мегапорт”.

Председател на клуба е Мирослав Ангелов, а пилоти още са Тодор Тодоров, Петко Петков и Иван Бакърджиев. От миналата седмица клубът е член на Българската федерация по автомобилен спорт, като направи и своя успешен дебют – в планинското състезание в Кюстендил.

“Започваме с автомобилния спорт, но смятаме занапред да развиваме и други спортове. Много съм щастлив, че привлякохме в редовете си най-талантливия пилот в България Пламен Стайков”, съобщи Мирослав Ангелов, като представи екипа си. Самият председател на клуба прави успешни стъпки като състезател и сподели, че постепенно свиква с автомобила си и се надява да се развива като пилот. Той управлява “Фиат Пунто S 1600”.

Пламен Стайков е роден през 1983 г. и е шампион на България за 2006 г. в клас N3, тази година има вече две трети места в генералното класиране на рали “Твърдица” и рали “Средна гора”, а в класа си е първи. Кара “Мицубиши Лансер ЕВО9”. “Карам откакто се помня, баща ми е бил състезател. Мирослав Ангелов видя моите качества, благодаря му за високото мнение за мен, това е сериозна отговорност. Пътят ще е труден, защото гоним високи цели. Не се плашим и искаме “Мегапорт” да е № 1 не само в България, а и в Европа. Ще работим усилено, за да радваме нашата публика”, заяви Пламен Стайков.

Опитният пилот Тодор Тодоров ще кара познатия “Фолксваген Поло”, той също сподели очакванията си. “Състезател съм от 20 години във всички дисциплини и имам шампионски титли. Такава гоня и т.г. в клас Х3. Благодаря за доверието и съм сигурен, че ще го оправдая. Пламен Стайков е топ пилот на България и за него мога да кажа само добри думи”, сподели Тодор Тодоров.

Следващата седмица на 4 и 5 август предстои планинското състезание “Пещера”, на което ще участват и тримата – Мирослав Ангелов, Пламен Стайков и Тодор Тодоров.

Те съобщиха, че АСК “Мегапорт” има идея за реформи в рали шампионата като скъсяване на преходите. “Ще имаме по-силна конкуренция като скъсим състезателните километри, за да има повече участници, защото не всички имат финансова възможност да участват в дълги състезания. Вярвам, че всички клубове ще ни подкрепят”, каза Пламен Стайков.

Другата новина е, че двата великотърновски клуба АСК “Мегапорт” и “Етър Рейсинг” съвместно ще организират предстоящото издание на “Писта Велико Търново”, тъй като заедно ще имат много повече възможности. На представянето бе и президентът на “Етър Рейсинг” Димитър Стефанов. “С новия клуб ще организираме заедно “Писта Велико Търново”. Датата вече е ясна – 13-14 октомври т.г. Обръщаме се към бизнеса в града въпреки трудните времена да помогне с каквото може за организацията на състезанието. На АСК “Мегапорт” пожелавам успехи във всички участия занапред”, заяви Димитър Стефанов.

Тагове:

КОМЕНТАРИ