Старши треньорът на „Етър” Николай Арнаудов и капитанът Петър Ванков говориха пред медиите на прескоференция, която предстои да се превърне в традиция – всеки четвъртък преди поредния мач на тима. Арнаудов повече от два часа правеше разбор на играчите за двубоя с „Ботев” (Криводол), но прекъсна за кратко, за да може да отговори на журналистическите въпроси. Ето и какво сподели наставникът на „виолетовите”:

„Правим дълъг разбор, анализираме грешките от последния мач, които са твърде много за професионални футболисти. Липсваше нужната концентрация, имаше подценяване на ситуациите, мислим си едва ли не, че противникът сам ще се победи. Вместо да му вземем страха, ние му позволяваме да ни вкарва голове и нещата се обръщат.

Тук според мен въпросът не е до мотивация – всеки футболист трябва да иска да се докаже, че е по-добър от противниковия на терена. Говорим за професионални състезатели все пак. Не съм доволен, че не се спазват достатъчно тактическите указания, допускат се елементарни грешки, главно в защита.

Говорих с футболистите и те ми казаха, че щом бъркат толкова, нека бъдат сменени. Явно и така ще стане, щом не си вземат поука и грешките се повтарят. Няма да робуваме на имена, който покаже желание и хъс за игра – ще играе.

Трябва тези неща да се променят, тук вече няма значение за ФК „Етър” ли става въпрос или за „Етър 1924”, а за доброто на футбола в града. В България ми прави впечатление, че футболистите все искат да сменят треньорите, което е недопустимо. В „Етър” се смениха толкова треньори в последните години – тимът влезе ли в „А” група?

Мисля на някой от предстоящите разбори да поканя журналист, да види какво си говорим, и после да прецени дали има подобрение на следващия мач.”

Ванков: „Играхме лошо и не сме доволни”

„Не се справихме добре като цяло в мача с „Ботев”, допуснахме много брак в защита. Когато има грешки, отборът трябва да си помага, а не всеки да чака на другия. Направихме много индивидуални грешки, в защита имаше неразбирателства, не се подсигурявахме, един тегли за засада, друг – не…

Не съм доволен от моята игра. Надявам се, че в събота отборът ще изглежда по друг начин, това си зависи само от нас, дано и публиката да ни подкрепи. И в Гоце Делчев играхме слабо и вече си нямаме толкова вяра, както в началото, но се надявам скоро това се промени.”

Тагове:

КОМЕНТАРИ