Antani

Великотърновецът Антъни Иванов ще участва на Олимпийските игри пред 20120 г. в Токио, при това – с покрит норматив „А”. Той направи това цели 468 дни преди старта им, а постижението му гарантира участие на най-големия спортен форум.

Антъни покри норматива на силния турнир в Ричмънд, в американския щат Вирджиния, триумфирайки на коронната си дисциплина 200 м бътерфлай с време 1:56,34 минути. Нормативът за Игрите в Токио е 1:56,48 мин.

Времето, естествено, му гарантира участие и на световното първенство в Южна Корея през лятото, за което преди това покри норматив на 100 метра бътерфлай. То ще е четвъртото му на голям басейн.

Доволният от постижението Антъни Иванов публикува в профила си емблемата на Игрите в Токио, като коментира: „Ще се видим там! Покрит норматив “А” – 1.56.34! Преди 3 години не ми стигнаха 14 стотни, сега ми стигат точно толкова. Понякога нещата явно се случват с причина и това е знак, не съвпадение. Успех на всички, на които тепърва предстоят квалификации. Вие можете!”, окуражи останалите спортисти Антъни Иванов.

КОМЕНТАРИ