15

Антъни Иванов се класира осми на финала на 200 метра бътерфлай на европейското първенство по плуване в шотландската столица Глазгоу. Българинът стартира силно и след първите 50 метра бе на трета позиция, но постепенно изостана и завърши с резултат от 1:57,88 минути.

Иванов завърши с резултат, който беше по-слаб от постижението му в сериите и в полуфиналите. Той затвърди тенденцията да се представя по-бавно във всяко следващо плуване и този път силите му не издържаха. За разлика от предходните си участия в Глазгоу този път Иванов не успя да направи силни последни 50 метра и беше изпреварен от представителя на Азербайджан Максим Шемберев, както и поляка Ян Швитковски.

Пред БНТ Антъни Иванов заяви, че е разочарован от представянето си, защото не е проработила избраната тактика да стартира мощно в първите 50 метра и после силите му не са издържали. Като втора причина изтъкна и новия си бански, който му е стягал прекалено и му е попречил да разкрие качествата си. Въпреки това великотърновският талант заяви, че програмата минимум – участие във финала, е постигната, но амбициите му са били за място в петицата и дори медал.

Шампион стана Крищоф Милак от Унгария с време 1:52.79 минути, а втори е друг унгарец – Тамаш Кендереши с 1:54.36. Трети приключи италианецът Федерико Бурдисо с 1:55.97 минути.

КОМЕНТАРИ