Copy (2) of IMG_3485 copy

Със сребърна значка на БФС бе удостоен бившият футболист на „Етър” Ангел Червенков. Шампионът с „виолетовите” получи отличието си днес, тъй като през декември не можа да присъства на празненството. Червенков бе на награждаването заедно с настоящия си помощник в „Литекс” Велин Кефалов.

„За мен е голямо признание, явно съм допринесъл с нещо за великотърновския футбол. За мен В. Търново никога не е било чуждо място, винаги се връщаме с приятелите назад към онези години, когато успяхме да направим „Етър” шампион. Тук навремето ме доведе амбицията да постигна нещо повече в кариерата си. Бях футболист на „Локо” (ГО), но Георги Василев ме покани в „Етър” с едно нещо – успя да ме убеди, че целите на „Етър” ще бъдат високи и иска да постигне с него нещо значимо. Това ми допадна, защото винаги съм бил максималист. Успяхме бързо да се обединим около общата идея, бяхме селектирани добри футболисти, направихме колектив и успяхме да се преборим с т.нар. грандове. Така постигнахме изключителен за града успех.

Преломен беше пролетният полусезон, когато трябваше да бъдем постоянни в мачовете си и да държим ниво. Успяхме да се мотивираме и да завършим първи, аз съм много горд с тази титла, защото не всеки ден у нас се случва отбор от провинцията да бъде убедителен лидер и да надделее над всички. Много уважавам Георги Василев, много от нещата, които той ни караше да правим, бяха проверени от европейския футбол, на нас те много ни допадаха. Опитвахме се всеки един да бъде максимално полезен за отбора и да се обединим, за да свършим работа.

И сега в „Литекс” има железен ред, всички футболисти знаят правилата. Конкуренцията в отбора е много сериозна, работим здраво. С Велин Кефалов сме приятели, имаме еднакви разбирания за работата си, които са доказани във времето. Знаех, че мога да разчитам да един много подготвен в материята човек. Изключително съм доволен, че е част от сегашния ми екип. С „Литекс” гоним максимума, не просто да стане шампион, а да е подготовен за европейската сцена”, заяви Червенков.

Повод да почерпи имаше и Велин Кефалов. Бившият старши треньор на „Етър” стана за втори път баща на женска рожба, като на 14 декември му се роди дъщеричка – Ева.

Обширно интервю с Ангел Червенков очаквайте в следващите дни!

Тагове:

КОМЕНТАРИ