IMG_4657[1]

На 9 юли започва подготовка за първенството на Северозападната “В” група свищовският “Академик”. Ядрото на отбора се запазва, като със сигурност аут са само Бачев, Горанов, Граматиков и Игнатов, които разтрогнаха още преди края на миналия сезон.

Петима футболисти на тима са включени в сборния отбор на Асоциацията на българските футболисти. За поредна година синдикатът на играчите направи състав от професионални състезатели без договори, който тренира и играе контролни мачове. По този начин се дава възможност на футболистите да поддържат форма, а на мениджъри и специалисти да ги гледат в действие и евентуално да им предлагат контракти. Негов треньор е наставникът на “Академик” Румен Стоянов.

В момента селектираният от него състав е на лагер в Австрия. В отбора от “Академик” са Пламен Ангелов, Веселин Васев, Кристиян Тафраджийски, Тошко Тодоров и Цветомир Генов. Тези от тях, които не получат предложения, остават в Свищов, информира Анатоли Дончев, изп. директор на клуба. Възможно е Стоянов да привлече и други състезатели от сборния тим в крайдунавския град.

 

Тагове:

КОМЕНТАРИ