YANTRA_AKADEMIK

„Академик” продължи с неубедителното си представяне тази пролет, като падна с 1:0 от аутсайдера “Янтра” в Габрово. Домакините действаха много организирано в защита и оставиха малко възможности на свищовлии, а на вратата Християн Василев бе на ниво. Младият габровски страж излезе невъзстановен от контузия, но се намеси авторитетно във всички опасни ситуации.

Голът, който донесе победата на домакините, падна в 69-ата минута и негов автор  беше резервата Николай Банов. „Янтра“ имаше голям късмет в ситуацията, тъй като секунди по-рано гостите направиха добра атака, която завърши с удар в страничната греда. Последва светкавична контра, хубав извеждащ пас на Милен Панчев към Захари Михайлов, центриранеи точен удар с глава на Банов за 1:0.

Преди това „Янтра“ пропусна няколко добри възможности за гол. Милен Панчев, Миро Косев и Захари Михайлов не намериха правилното решение в завършващата фаза, а най-чистото положение пропусна бранителят Иво Иванов в 42-ата минута.

В заключителните минути съставът на „Академик“ натисна в търсене на изравнително попадение, но отбраната на „Янтра“ удържа натиска.

Източник: fcyantragabrovo.com

Видео:

Тагове:

КОМЕНТАРИ