9-etar-stil-n08ssh5cuklcroze6chu7tffupudnjla8qob1hgtts
Свищовският „Академик“ стартира подготовката си за пролетния полусезон на Северозапад. Както вече съобщихме, „студентите“ са с нов старши треньор – Евгени Маринов, който замени Борислав Борисов. Промени в състава също ще има, като занапред „Академик“ ще разчита основно на собствената си школа.

„Ядрото на отбора се запазва. Със сигурност се разделяме с четирима футболисти – Иван Христов, Иван Ганев, Светослав Бърканичков и Красен Каравелов. Разговарял съм само с вратаря и му обясних, че в клуба има нова стратегия на развитие и това налага да се разделим. Останалите трима не се явиха нито на представянето ми пред отбора, нито на първата тренировка.

Ще разчитаме на местни момчета и ще градим състав с кадри на нашия клуб. Дали сме втори или десети в групата няма значение, щом не сме първи. Важното е да създадем боеспособен отбор, а за това трябва време“, коментира Евгени Маринов.

24 футболисти тренират в момента в „Академик“, като сред тях отново са юношите на клуба Кристиян Димитров, роден през 1998 г., вратарят Виктор Владимиров, Милен Петров и Генчо Конов – родени 2001 г. От „Литекс“ се прибра Стефан Иванов, подготовка водят и три момчета от Плевен и Варна.

Тагове:

КОМЕНТАРИ