Агитката на “виолетовите” показа за пореден път пълната си подкрепа към отбора за представянето му в първенството и за купата напоследък. Изпуснатата победа като гост срещу подмладения състав на “Вихрен” не бе приета като трагедия, още повече, че етърци продължиха силните си игри и не познават вкуса на загубата от доста време.

Идеята играчите да бъдат посрещнати тази нощ пред стадион “Ивайло” при завръщането им от Сандански възникна още в минутите след края на мача. Около 20 човека се събраха на стадиона и малко преди 23.00 ч. посрещнаха автобуса с футболистите. Феновете вдъхнаха увереност на играчите, че стоят зад тях и потвърдиха позицията си, която отдавна декларират – ако отборът играе добър футбол и момчетата се раздават на терена, това ще е далеч по-важно от конкретните резултати.

Впрочем, “Етър” запази 2-то си място в класирането и намали с 1 т. преднината на водача “Ботев” (Вр), както и се откъсна с 1 т. от третия в класирането, тъй като останалите резултати се развиха благоприятно.

Играчите благодариха за посрещането и призоваха всички да подкрепят “виолетовите” в предстоящото домакинство срещу “Пирин” (Гоце Делчев) в събота от 14.30 ч. на стадион “Ивайло”. Всички са амбицирани в събота да стане отново футболен празник пред 4-5000 зрители и “Етър” да вземе поредната победа.

Оказа се, че голът, който етърци получиха в Сандански след 444 “сухи” минути в първенството, е паднал след нарушение срещу Георги Гайдаров. От “Етър” останаха верни на практиката да не коментират съдийството и да не търсят причините в него, но видеозаписът показва немаркирания фаул срещу защитника на етърци.

Мнението за мача на старши треньора на “Етър” Велин Кефалов не се различаваше от това на шефовете Димитър Манолов и Стефан Атанасов.

“Изиграхме много добър мач, но не успяхме да си вкараме положенията. Този път съм много доволен от играта, въпреки че можем още малко да подобрим тактиката в двете фази. Няма да коментирам гола на домакините, искам да видя първо видеозаписа. Разочаровани сме от изпуснатата победа, но такъв е животът. Гледаме напред. Благодарим на феновете за посрещането, искам да призова публиката да напълни стадиона и да ни подкрепи в събота срещу “Пирин”, заяви Велин Кефалов.

Тагове:

КОМЕНТАРИ