20130510

Футболистите на “Ботев” (Вр) се прибраха вчера от подготвителния си лагер в Балчик. Край морето възпитаниците на Николай Тодоров-Кайзера изиграха 5 мача, от които спечелиха 3 и отстъпиха в две срещи. „Доволни сме от подготовката. Успяхме да свършим всичко, което си бяхме поставили като цели. Ръководството на клуба ни предостави идеални условия”, коментира треньорът на “Ботев” (Вр) Николай Тодоров – Кайзера.

С леки травми от морето се прибираха халфовете Анатоли Тодоров и Георги Иванов. Здравословни грижи има и Христо Митов, но се очаква и тримата да са на разположение на Кайзера още за първото занимание в понеделник.

„Имаме добър отбор, който има сили и ще се бори за промоция”, обяви кметът на Враца Калин Каменов, който е и председател на УС на Ботев. Той уточни, че клубът е стабилизиран финансово: „Успяхме да спасим отбора от фалит и да изплатим стари задължения на треньори и играчи. Имаме подписано споразумение на спонсорство с АЕЦ „Козлодуй”, което ни дава спокойствие и възможност да погасим голяма част от задълженията си”.

Договорът с атомната електроцентрала ще осигури на клуба 400 000 лева.

Източник: “Меридиан мач”

КОМЕНТАРИ