46826197_10213891111096825_5555837082695368704_n

В местността Ксилифор се проведе второ издание на шахматен турнир “Момина крепост”, който т.г. бе вътрешен и право на участие имаха само децата от школата на ШК “Асеневци” от четирите общини, в които треньорите в клуба обучават деца. ТД “Трапезица” и хотел “Момина крепост” бяха любезните домакини на събитието, които приветстваха гости от Велико Търново, Лясковец, Павликени и Полски Тръмбеш.

50 деца се вклчиха в надпреварата, която бе оспорвана до самия край. Пет кръга се изиграха, за да се определи шампион, а тази година това бе малката принцеса на ШК “Асеневци” Аделина Величкова. С актив 5 точки от 5 възможни Ади “превзе” крепостта и стана най-новата шампионка на ШК “Асеневци”. На второ място с 4.5 точки се класира един от “ветераните” сред децата в школата Димитър Марков. Третото място бе отредено на младата надежда Веселин Маринов, с който неговите треньори обичат да се шегуват, че заплашва да стане по-известен от своя съименник в близките години. На четвърто място с много добра игра се нареди Данаил Боев. “Дидко в едно от много талантливите ни деца, които не спират да ни изненадват положително”, коментира неговият треньор Даян Нинов. Петото място зае най-колоритният състезател на ШК “Асеневци” Ивелин Стефанов, който винаги радва  със своето присъствие, както на тренировки, така и на турнири. Момчил Гочев постигна голям успех, попълвайки призовата шестица в генералното класиране, с което подаде своята заявка за още по-челни позиции занапред. В класацията при момичетата Радост Асенова грабна златото. Среброто бе отредено на Полина Георгиева, а Невена Атанасова стана трета при нежния пол.

За децата, започнали тренировки през тази учебна година,  беше направено отделно класиране по класове. Кристиян Ковачев се представи най-добре сред първокласниците, следван от Кристиян Яламов и Димитър Кънчевски. При второкласниците триумфира Ерик Иванов, който и бе най-добре представило се дете от школата в Полски Тръмбеш. След него се наредиха Иван Вълчев и Милен Мянов. В битката при третокласниците надделя Калоян Капнилов, нареждайки се на първо място и при децата от Лясковец. Иван Коеджиков и Николай Георгиев се наредиха след него. В групата на четвъртокласниците най-добре се представи Станислав Христов, а след него се наредиха Гален Кръстев и Петър Ноколов. От школата на “Асенвци” в гр. Павликени Денислав Христов доказа превъзходство, заемайки и седма позиция в генералното класиране.

Председателят на Общинския съвет Венцислав Спирдонов връчи наградите на малките призьори. За всички учасници имаше грамоти, бяха раздадени 18 медала, купа и над 15 предметни награди. А за малчуганите, които не успяха да се домогнат до призовите места, организаторите бяха превидили специална томбола с много изненади, където всяко дете си тръгна с подарък.

46813779_10213891112616863_6951541221550456832_n

“Много сме щастливи от факта, че  толкова много малки слънчеви личица огряха поредния ни вътрешен турнир. Идеята ни бе децата да се запознаят с обастановката на турнир и да се подготвят за по-големите и престижни издания занапред. Ние дадохме всичко от себе си, за да може тези малки любители на древната игра да си тръгнат от турнира с усмивка, затова се постарахме и всеки от тях да получи по нещичко за спомен. Сърдечно благодарим и на родителите, които така търпеливо отделиха съботния си ден, за да може техните дечица да поиграят шах с нас! Благодарим и на любезните домакини от хотел “Момина крепост” и ТД “Трапезица”, които предоставиха отлични условия за игра! Очакваме всички вас отново на четвъртото ни издание на турнир “Коледна звезда”, който ще организираме през месец декември!”, споделиха Даян Нинов и Цвета Галунова.

Тагове:

КОМЕНТАРИ