football-2697825_960_720

Източник: https://pixabay.com/bg/photos/%D1%84%D1%83%D1%82%D0%B1%D0%BE%D0%BB-%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B0-%D1%83%D0%B5%D1%84%D0%B0-2697825/

 

Като една от големите надежди, Килиан Мбапе се представя отлично на футболния терен. Около личността му се шуми все повече и повече, затова ви предлагаме да научите няколко доста любопитни факта за младия френски нападател, оповестени от BetCredo..

 

Французинът с камерунски и алжирски корени

 

Едва ли някой мисли, че младият талант Килиан е коренен французин, но вероятно ще ви е любопитно да научите, че неговата майка е бивша алжирска хандбалистка, а камерунският му баща – футболен треньор. Има и по-голям брат Гирес Кембо Екоко – той също играе футбол.  Килиан Мбапе е роден във френския град Бондина на 20 декември 1990 г.

 

 

Вманиачен по футбола

 

Талантливият футболист мисли за футбол по всяко едно време на деня, дори и когато спи. Денят му преминава предимно в тренировки, както и на другите популярни футболисти, но дори и когато си почива от тях, Мбапе пак е отдаден на футбола – гледа мачове по телевизията или играе Football Manager. Любопитното е, че все пак намира време и за четене на книги, защото се слави като читател ентусиаст.

 

Възпитаник на най-престижната френска държавна футболна академия

 

Днес във френския отбор има няколко футболиста, които са преминали през престижната школа във Clerfontaine и Килиан е един от тях.

 

Въпреки успехите и престижа, все още няма собствена кола и дом

 

Мбапе подписва първия си професионален договор през лятото на 2016 г., но все още живее в базата на клуба, а също така няма и собствен автомобил. Оказва се, обаче, че не високата цена на наемите е причината за това, а фактът, че футболът заема огромна част от ежедневието на младата надежда. За момента този начин на живот е най-практичен за него.

 

Идолът на Мбапе е Кристиано Роналдо

 

Спомняйки си за детските години, Мбапе признава, че неговият кумир е бил Роналдо и всички стени в стаята му били облепени с неговия лик. Именно Кристиано и успехите му са изиграли важна роля в живота на момчето, което, стремейки се да подражава на своя кумир, намира вдъхновение и сили да се бори за голямата си мечта.

 

 Мбапе е най-младият играч, играл за Монако

 

Едва на 16 години и 347 дни, Мбапе стана най-младият играч, играл за Монако. Само два месеца по-късно, той успя да опустоши противниковата врата на Троа и така се превърна и в най-младия голмайстор в историята на Монако, подобрявайки рекорда на Тиери Хенри.

 

 

Любовният живот на Килиан Мбапе

 

Засега той остава загадка. Младият футболист не обича да говори за личния си живот и въпреки, че медиите постоянно бдят да научат нещо, трудно намират какво да изровят. Имаше слух, че Килиан има любовна афера с внучката на американската актриса Грейс Кели, но той остана непотвърден от футболната звезда. Фотографи публикуваха на двамата, направена по време на прием и на нея се вижда, как на лицата им сияят усмивки, но това е всичко. Други доказателства за любовна връзка засега липсват.

Малко по-късно в пресата се разпространиха слухове, че нападателят на „Пари Сен Жермен“ има афера с Бруно Маркезини, която е бившата любов на Неймар. Момичето обаче отрече всичко и заяви, че има връзка със съвсем друг човек.

КОМЕНТАРИ