IMG_4820

Около 48 000 лв. е струвала издръжката на ФК Локомотив” (ГО) през есенния дял. Тази сума включва разходите, направени за представителния отбор, както и всички гарнитури от школата. Счетоводните документи показват, че футболният клуб е усвоил 8 000 лв. общинска субсидия и е осигурил близо 22 000 лв. собствени средства, привлечени от спонсори и рекламодатели.

“Надявам се, че с тази справка, а и с класирането на мъжкия отбор, ще покажем на обществеността, че не трошим само парите на данъкоплатците. С един много балансиран, даже скромен бюджет, успяхме да се намесим в борбата за първото място и показахме постоянни игри”, коментира изп. директор Огнян Стоянов, който е и общински съветник. За сравнение той си послужи с бюджетите на други клубове от Северозападната В”група, като твърди, че дори абсолютният аутсайдер Павликени” е получил по-голяма общинска субсидия.

Локо” (ГО) приключва календарната година с 18 000 лв. неразплетени разходи. 7 000 са задължения към играчите, 5 000 дължи клубът на НАП. Другите борчове са за консумативи и хонорари. “Така поднесена тази цифра звучи смущаващо, но задълженията към играчите са много по-малко спрямо предходни години, а сега наистина имаме много добро класиране. Момчета имат да вземат две пълни и една частична премия. Надявам се, че ще покрием задълженията си до мачовете от втория полусезон, а защо не и по-рано”, добави Стоянов.

Димитър Печикамъков: “Приятно съм изненадан от второто място”

Изненадан съм от класирането на “Локо” (ГО), призна старши треньорът Димитър Печикамъков. “В началото на първенството очаквах, че ще бъдем сред първите четири отбора, но в хода на първенството се видя, че с основание можем да претендираме и за лидерската позиция. Разочаровани сме от загубата в Дряново. Момчетата имаха желание да спечелят, но играта им не се получи. Според мен прегоряха психически заради големия залог. И това го има във футбола, но трябва да свикнат да се държат като лидери и да отстояват тази си позиция. Нещо подобно се получи и при загубата от Ботев” (Димово) у дома”, заяви треньорът.

Според него селекцията ще се определи от целите на отбора, но ще трябват попълнения, ако целта е първото място. Печикамъков смята, че има нужда от по един нов играч във всяка линия заради вътрешната конкуренция. Иначе като цяло той е доволен от всички момчета в отбора, които се показали като колектив.

Тагове:

КОМЕНТАРИ