IMG_4453 copy

400 лв. е събраната сума за подпомагане на лечението на Ивайло Димитров по време на дербито между “Етър” и “Локомотив” (ГО). Срещата премина под мотото “Да помогнем на Ивайло Димитров-Руския”. Както вече писахме, бившият футболист и треньор в школата на “виолетовите” спешно се нуждае от средства за операция в чужбина, най-вероятно в Израел. Той страда от цироза, отключена след прекаран хепатит В.

За тази цел на стадион “Ивайло” преди мача бяха поставени няколко кутии, в които привържениците можеха да даряват средства. Ивайло Димитров прекрати кариерата си принудително през 2007 г. след тежко счупване на крак в контролна среща със “Спартак” (Плевен). По-късно той бе треньор в школата на “виолетовите”, като под негово ръководство юношите от набор 1995 г. се класираха за държавни финали за титлата и стигнаха до четвъртфинал за купата на БФС. В момента Руския е в болница в столицата, където продължава лечението му.

Самата инициатива за събиране на средства бе на клуба, а фенклуб “Етър” обяви, че за този мач няма да постави кутиите за събиране на средства за честване на 90-ия юбилей, за да не се раздвояват нещата и да могат всички средства от зрителите да отиват за лечението на Руския.

 

Тагове:

КОМЕНТАРИ