17328004_10202844511709702_247164682_n

 

ЧЕТИРИ ЧИСТО НОВИ ФУТБОЛНИ ТОПКИ ПОДАРИ ВОДАЧЪТ НА ЛИСТАТА НА НОВА РЕПУБЛИКА В ОБЛАСТТА ИВАН ИВАНОВ на малките, но много талантливи спортисти от детско-юношеската школа на ФК „Етър“, набор 2006 – 2007 г.

Доскорошният зам.-председател на Народното събрание поощри малките спортисти, като ги увери, че да тренират е отличен избор, защото така децата се учат на смелост, воля и на работа в екип. Той им пожела да са здрави и борбени, да вкарват поне по четири гола на футболен мач, но и да се учат добре в училище, защото учението и тренировките трябва да вървят ръка за ръка.

„За да играете пълноценно футбол обаче във Велико Търново трябва да има добри игрища и стадиони, а това все още за съжаление не е факт. Така че да внимавате с контузиите. Освен това трябва да имате добри екипировки, да радвате родителите си, които полагат много грижи за вас. Желая ви много победи, да сте живи и здрави и „Етър“ винаги да е номер едно“, пожела Иванов на малките спортисти.

После той се включи в атрактивна среща между отбора на малките спортисти и техните родители. Мачът се игра пред публиката на стадиона в Шемшево, а контролата че в три полувремена от по 15 минути. В редовното време срещата завърши с равен резултат 4:4 като четвъртият гол за татковците вкара точно Иван Иванов.

17351327_10202844511989709_1083364301_n

ПРЕДИ ТОВА ВОДАЧЪТ НА НОВА РЕПУБЛИКА БЕ СПЕЦИАЛЕН ГОСТ НА ПРАЗНИКА СТАРОСТИЛЕН ТОДОРОВДЕН, който община Павликени организира за трети пореден път. Там Иван Иванов връчи награда за най-гиздав кон на жребеца Айран хил, както и парична награда на неговия жокей – единствената дама Милена Иванова. Празникът се проведе в местността „Маринополци“ и събра стотици жители на общината.

Награда получи и Асен Минчев от село Бутово за най-добре украсена каруца. Спортните дисциплини обаче бяха голямата атракция на празника. В  „Прескачане на препятствия“ и „Гладко бягане – кушия“ първи станаха съответно Андреан Ангелов с кон Куинхед и Младен Зорев с кон Вихър от Севлиево. Подгласници в първата надпревара са Тодор Танев с кобила Богиня от Павликени и Митко Атанасов с кобила Галя от с.Бутово. На второ и трето място в гладкото бягане са Мишо Миленов с кобила Галя от с.Бутово и Юли Бейков с кон Далас от с.Върбовка.

За първи път тази година се проведе и състезание в дисциплината „Барел рейсинг“. Първенец там беше Андреан Ангелов. Негови подгласници станаха Станисав Стоянов с кобила Богиня от с. Бутово и Илия Стоянов с кобила Перла от с.Бутово. Първенците получиха статуетки, грамоти и позлатени кончета за спомен от състезанието. Награди бяха осигурени и за техните подгласници на второ и трето място.

Най-млад участник в надпреварата беше 16-годишният Симеон Митков от с.Върбовка, която също получи награда. Обичаят в събота започна с традиционното захранване на конете с овес и на ездачите с питка и вино.

Тагове: ,

КОМЕНТАРИ