35 000 лева ще заложи в бюджета си за 2013 г. Община В. Търново за организирането на ученически игри. Средствата за общинския, областния, зоналния, и финалния етапи на тазгодишната спортна надпревара за учащи. В сравнение с миналата година сумата е завишена с 5000 лева.

Спортните експерти Йордан Дурчев и Георги Давидов са предложили увеличението, за да се отговори на желанието на ученици, учители и родители постепенно календарът на общинските състезания да се изтегли за есенните месеци, когато атмосферните условия са далеч по- благоприятни, от сега. За тази есен се предвижда да се проведе поне футболният турнир от следващото издание на игрите, а ако останат пари и надпреварата по някои от другите спортове, за които В. Търново не разполага все още с отоплено съоръжение, като леката атлетика например.

Графикът за състезанията тази зима е изготвен и съгласуван с Пенка Игнатова – директор на Дирекция „Образование, младежки дейности и спорт” и инж. Розалия Личева – началник на Регионалния инспекторат на МОМН. Определени са и ръководители по видовете спорт. Станислав Балъков ще проведе турнира по баскетбол, Румен Трифонов по хандбал, Вихрен Йорданов по волейбол, инж. Димо Димов по бадминтон, Трендафил Коцев по футбол, Галина Пенкова по лека атлетика, Иван Иванов по тенис на маса, Светла Йорданова по шахмат. Средношколците ХІ-ХІІ клас ще стартират само в колективните спортове – футбол, хандбал, волейбол и баскетбол. В тях и в индивидуалните – бадминтон, лека атлетика, шахмат и тенис на маса се включват и ученици V-VІІ и VІІІ-Х клас.

Общинският кръг на ученическите игри започва на 24 януари /четвъртък/ с шахмат.

Баскетболистите ще премерят сили от 5 до 8 февруари в залата на стадион „Ивайло”. Общинското първенство по волейбол ще продължи от 11- и до 18- и следващия месец в ДКС „Васил Левски”.

На 19 февруари в залата на ОУ „Бачо Киро” стартират участниците в тениса на маса. Два дни по- късно лекоатлетите ще премерят сили в закритата писта на стадион „Ивайло”. На 27 февруари в зала „Сава Величков” ще бъдат определени победителите в хандбалния турнир.  Бадминтонистите ще играят на 26 и 28 февруари в зала „Сава Величков”.

За футболистите датите ще бъдат определени според метеорологичните условия през идния месец.

КОМЕНТАРИ