32 отбора са се записали за участие в традиционния зимен турнир по футбол в ДКС “Васил Левски”, съобщи секретарят на Зоналния съвет на БФС във Велико Търново Страцимир Тинчев. Още преди празниците квотите, които бяха намалени за тазгодишното издание са били запълнени.

Тегленето на жребия, което ще определи и групите, е в сряда от 11 часа в сградата на ЗС на БФС. Отборите ще бъдат разпределени в осем групи от по четири тима и ще играят по системата “всеки срещу всеки”. Заелите първо и второ място във всяка група се класират за финалната фаза.

Срещите започват та 14 януари в ДКС „В. Левски”, а турнирът завършва на 8 февруари, когато са финалите. За финалната фаза на 30 януари ще се тегли нов жребий, като победителите в групите ще бъдат в едната урна, вторите отбори в другата.

Регламентът предвижда срещите да протичат в две полувремена от по 20 минути, като на терена могат да са пет полеви играчи и един вратар. В случай, че отбор остане с по-малко от четирима играчи, срещата се прекратява. Футболист, който получи жълт картон, търпи двеминутно наказание. При повторно отстраняване провинилият се няма право да продължи участие в мача, но отборът му може да пусне на негово място друг играч, след като изтекат две минути. При директен червен картон изгоненият не може да седне на пейката на резервите, нито на негово място да бъде пуснат друг състезател. Забранени са шпагатите. Този, който атакува противник с такъв прийом получава жълт картон, а играта се подновява с пряк свободен или наказателен удар, в зависимост от мястото на нарушението.

И тази година участниците отпуснаха въображението си и регистрираха екзотични имена на отборите си. Наред с вече познатите “Свински крачета”, “Ветеран турист” и “Лудата банда”, има и нови имена като “Паника”, “Комита”, много фирмени тимове, както и такива с фенска насоченост като “Росониерите”, “Адзурите” и др.

Тагове:

КОМЕНТАРИ