27500216_1455092707932789_9183613593347560160_o

28 отбора ще участват в поредното издание на зимния турнир по футбол в ДКС „Васил Левски”, който започва в понеделник. След като доскоро записаните отбори бяха 20, в последните дни се включиха още осем. Бройката е по-голяма от предишните турнири и сформирахме седем групи по 4 отбора, съобщи секретарят на Зоналния съвет на БФС Игор Бакьов. Жребият в петък оформи групите и бе направена програмата.

Сред участниците са традиционно познатите силни състави – последният победител „Лайтс”, финалистът „Епъл” (Джулюница), предишният първенец „Тера Трак” и финалист „Табако Трейд”, както и „Ветеран Турист”, „Амфора” (Драганово), „Яна-1” и „Ресен-2012”, „Сико”, „Ресторанти Щастливеца”, „Мусала Брокер”… Селищата от областта също традиционно присъстват в лицето на „Ужас” (Присово), „Рудановски” (Константин), „Кока-Кола” (Джулюница), „Победа” (Кесарево) и др.

За първи път срещу мъжете ще има и женско присъствие – новият тим на „Войводите” е смесен, като в него ще се пуснат и футболистките от женския „Етър” Радослава Славчева, Велизара Владимирова… Лидер на тима е Йордан Грозданов, който пък вероятно ще е най-възрастният футболист в надпреварата с неговите 54 години. Ново име е „Машинката”, съставен от играчи на Павликени и кръстен в памет на загиналия Георги Вълчев – Машинката.

Колорит ще внасят и нови имена като „Мъка” и „Сто кила”, като последните обявиха, че нямат футболист под 100 кг…

Турнирът стартира в понеделник от 17 ч. с мача „Сто кила” – „Ресторанти Бианко”, а същата вечер са и срещите „Ла Фурия” – „Мусала Брокер”, „Фортуна” – „Тера Трак” и „Победа” (Кесарево) – „Лайтс”. Мачовете от редовната фаза ще са всеки ден от понеделник до петък, като срещи няма да има само на 18 януари поради заетост на залата. Пълната програма по дати и часове ще бъде обявена в понеделник, съобщи Игор Бакьов. Финалните битки и награждаването са на 8 февруари.

 

Група А

Сто кила

Ла Фурия

Мусала Брокер

Р-ти Бианко

 

Група Б

Фортуна

Победа (Кесарево)

Лайтс

Тера Трак

 

Група В

Автокъща Евролукс

Мастър Пик

Ужас (Присово)

Мъка

 

Група Г

Стима

Ветеран Турист

Амфора

Ресен-2012

 

Група Д

Ветерани плюс

Рудановски (Константин)

Яна-1 (Ресен)

Кока-Кола (Джуланица)

 

Група Е

Спартанци

Машинката

Медиана

Сико

 

Група Ж

Р-ти Щастливеца

Табако Трейд

Епъл (Джуланица)

Войводите

Тагове:

КОМЕНТАРИ