10252083_635304786578256_2296702416605640127_n

25 години от основаването си ще чества великотърновският Фенклуб на “Кайзерслаутерн”. На 12 октомври се навършва четвърт век, откакто в старата столица бе създаден първият официален международен фенклуб на немския тим в България и Източна Европа. Малко преди това “Етър” води паметни битки за Купата на европейските шампиони срещу немския първенец “Кайзерслаутерн”.

С ред инициативи ще отбележи юбилея си фенклубът, съобщиха неговите основни деятели Веселин Комитов, Пенко Сидеров и Иво Шалаверов.

Паметна плоча в чест на юбилея ще бъде поставена пред централния вход на стадион “Ивайло”. За целта от фенклуба се обърнаха официално до Община Велико Търново, откъдето получиха разрешение. Откриването ѝ е предвидено за 4 октомври от 11:00 ч. На него ще бъдат поканени изтъкнати футболни деятели като Тошо Кръстев, Бончо Генчев, Георги Василев, Стефан Чакъров, Александър Нанков, Никола Велков, Димитър Цеков, Величко Цончев и много други. Разбира се, покани ще има и към кмета на Велико Търново Даниел Панов и зам.-кмета и председател на УС на “Етър” проф. Георги Камарашев.

Организаторите предвиждат за юбилея ред изненади, които ще оповестят на пресконференция, която ще бъде на 17 септември от 11 ч. на стадион “Ивайло”.

“Имаме уникален фенклуб, а патронът ни – Норберт Тинес, е човек, познат на целия футболен свят. Благодарим на Община Велико Търново, че прие нашата молба и я одобри, това ни прави много щастливи”, сподели председателят на Фенклуб “Кайзерслаутерн” Веселин Комитов.
Редица световни деятели на футбола вече са уведомени и поканени за откриването на паметната плоча. Бившият президент на ФИФА Сеп Блатер е изпратил своите поздрави с признанието, че няма да може да присъства. От десетки години Блатер и Веселин Комитов поддържат приятелски контакти. Проектът за плочата е бил изпратен и на дългогодишния президент на Германския футболен съюз Егидиус Браун, който много е харесал визията. 94-годишният Браун ще изпрати специални подаръци и сувенири за юбилея, същото, разбира се, ще стори и 1. ФЦ “Кайзерслаутерн”.

Тагове:

КОМЕНТАРИ