SAM_2977 - Copy (2)

22 футболисти започнаха подготовка с „Етър” за новото първенство. В 19 ч. новият старши треньор Калоян Чакъров изведе отбора за първо занимание на стадион „Ивайло” под аплодисментите на “виолетовата” агитка.

Целият отбор от миналия сезон се запазва с минимални изключения. Липсваше единствено заминалият на проби в „Созопол” Мартин Николов и освободеният Мариян Блажев. Благовест Ангелов не тренира, тъй като се възстановява след операция от херния, а Борис Бисеров лекува кръстни връзки.

Новите имена са нападателят Иван Петков и Николай Петров. Иван Петков е роден във В. Търново на 22 януари 1985 г. Син е на бившия футболен рефер, а сега член на Съдийската комисия към Зоналния съвет на БФС Александър Петков. Почти цялата му професионална кариера премина в “Калиакра” (Каварна), с който игра и в елита.

Халфът Нико Петров е добре познато име, той бе известно време и капитан на „Етър 1924” в „А” група. Юноша е на “Левски”, преминал е още през “Славия”, “Спартак” (Варна), “Светкавица”, а миналия сезон бе в „Локомотив” (ГО).

Калоян Чакъров обяви и своя треньорски щаб, който на практика е без промяна. Помощници ще му бъдат Илиян Киряков и Борислав Евтимов, а треньор на вратарите – Румен Данков. Последният е в момента в чужбина и до връщането му с вратарите ще работи Румен Русев.

Осем контролни срещи ще изиграе „Етър” по преме на лятната подготовка. Първата е на 12 юли с дублиращия тим до 21 г. на шампиона “Лудогорец” и ще е в Трявна или В. Търново. Датата 16 юли е свободна и се търси съперник, а на 19-и “виолетовите” ще посрещнат “Видима-Раковски”. Четири дни по-късно е ответният мач в Севлиево. На 26-и великотърновци ще гостуват на „Черноморец” (Бургас), а на 30 юли – на „Дунав”. Последните два мача на 3 и 10 август ще бъдат срещу отбори от „В” група, вероятно с „Павликени”, „Бенковски” (Бяла) или „Светкавица”.

„Поставяме начало на един път, надявам се – правилният път. С голям ентусизасъм, с желание от мен и екипа, от г-н Нанков и на всички футболисти да направим така, че публиката да е доволна и да играем футбол, който е печеливш и носи успехи.

Всички играчи от миналата година са тук, освен Благо Ангелов, който е с операция от херния, и Мариян Блажев, който не е поканен.

Новите попълнения са Иван Петков от „Калиакра” и Николай Петров, който идва от „Локомотив” (ГО). Това са хората, които са част от проекта и от моята концепция. Искам да дам възможност на всички футболисти и когото преценя, че няма да ползвам, ще му бъде даден шанс да продължи кариерата си на друго място. Като преценя възможностите на сегашните момчета, ще търся контакти и с нови имена.

Ще тренираме в Самоводене. Теренът в Дебелец не е в добро състояние заради потопа и ще трябва шефовете да се договорят с ръководството в Дебелец.

В щаба ми влизат Илиян Киряков и Борислав Евтимов като мои помощници и Румен Данков треньор на вратарите. Поетапно в тренировъчния процес ще участват всички треньори в школата, за да видят организацията на работа”, заяви преди тренировката новият старши треньор Калоян Чакъров.

 

Тагове:

КОМЕНТАРИ