kiokushin-Pavlikeni

215 състезатели от 23 клуба по карате киокушин от цялата страна, членове на Българската федерация по карате киокушин, си дадоха среща на първия за Павликени национален турнир по дисциплината в Спортната зала в града. Организатори на масовата спортна проява, преминала при изключително висока организация, станаха община Павликени и спортният клуб по карате киокушин в Павликени.

Заради обилния снеговалеж и тежко проходимите пътища четири клуба от страната не успяха да дойдат до Павликени, но въпреки това проявата се радваше на засилен интерес както от състезатели, така и от публика. Срещите на татамито събраха във всичките 7 възрастови групи и общо в 38 категории момчета и момичета, деца, юноши и девойки младша и старша възраст.

Зам.-кметът на Община Павликени Харитон Харитонов и сенсей Боян Ангелов, старши треньор и председател на клуба по карате киокушин в Павликени, раздадоха общо 160 медала на победителите в отделните категории. Бяха връчени и три индивидуални награди: за най-висок спортен дух – на Иван Георгиев от Павликени, който стана и носител на сребърен медал, за най-техничен състезател – тази награда отиде в бургаския клуб, и за най-добър съдия – за сенсей Росица Петрова, треньор в киокушин клуба в Левски.

Клубът на домакините от Павликени съществува от 2008 г., но в последните три години си е извоювал заслужено място в челната петорка сред близо тридесетината клубове в страната, разказа сенсей Боян Ангелов. Имаме добра база за тренировки, повече от 40 трениращи и 25 картотекирани състезатели.

Осем от всичките 160 медала от турнира бяха присъдени на павликенски състезатели: един златен за Теменужка Стефанова, 4 сребърни и 3 бронзови, отчете още сенсей Боян Ангелов. Първото нещо, на което учим нашите състезатели, освен на силен спортен дух, е да уважават себе си, да уважават своя сенсей, да уважават близките си. Доволни сме от резултатите от първия национален турнир, който организирахме в събота, амбицирани сме да го превърнем в традиция, заяви още Ангелов.

 

КОМЕНТАРИ